Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI DA JE NEVIN

Odbili jamčevinu od milijun dolara za uhićenog šefa MMF-a

Dominique Strauss-Kahn
AFP
Autori: , mvi/VLM
16.05.2011.
u 20:22

Sud nije prihvatio jamčevinu od milijun dolara jer se boji da bi čelnik MMF-a mogao pobjeći

Sudac u New Yorku odbio je jamčevinu u iznosu od milijun dolara koju je ponudio odvjetnički tim Strauss-Kahna. Sud je odlučio da čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) mora ostati  u pritvoru jer postoji opasnost od bijega.. 

Smrknuti Strauss-Kahn stajao je pred sucem ne rekavši ni riječ dok se njegov odvjetnik uzalud borio za njegovo puštanje uz jamčevinu. I upravo zbog mogućnosti bjega u Francusku ostao je "kratkih rukava". Američki tužitelj usporedio ga je s redateljem Romanom Polanskim i njegovim bjegom u Europu, te je sudac odlučio kako Strauss-Kahn neće izbjeći čvrstoj ruci američke pravde.

- Ova bitka je tek počela - kratko je komentirao tužitelj Benjamin Brafman, dodajući kako bi se čelnik MMF-a mogao žaliti na presudu.

Podsjetimo, Strauss-Kahn je optužen za napad na sobaricu koja je trebala pospremiti njegov apartman u hotelu Sofitel u New Yorku. Tereti ga se za pokušaj silovanja, seksualno napastovanje, bludničenje i nezakonito zadržavanje koje bi Strauss-Khanu, najjačm suparniku Nicolasa Sarkozya na predstojećim predsjedničkim izborima 2012. godine, mogle donijeti i do 25 godina zatvora.

Pomoćnik državnog tužitelja, dodao je i kako američke vlasti pokušavaju provjeriti najmanje još jedan slučaj u kojem se Strauss-Kahn slično "ponašao", ali van granica Amerike.

Odvjetnici  optuženog Dominique Strauss-Kahna negirali su sve optužbe. Tvrde da imaju dokaze da je prvi čovjek  MMF-a bio u restoranu na ručku sa svojom kćerkom u  vrijeme kada je navodno seksualno napao hotelsku sobaricu.

 

Komentara 66

OB
-obrisani-
00:51 17.05.2011.

solidarnost je razvojna ekonomska politika siromašnih društava ona je konkurencija privatnom poduzetništvu

FO
FONZA
21:23 16.05.2011.

A sada zamisli da je ovo trebao biti budući Predsjednik Francuske.........

OB
-obrisani-
13:24 17.05.2011.

svicarac možeš govoriti u svoje ime i ime svoje obitelji U ime Hrvatsk ne možeš... Hrvatski čovjek ima istančan ukus, dakle ovaj ne prolazi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije