Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije palio i krao?

Oslobođen od optužbi za paljenje veleposlanstva SAD-a u Beogradu

prosvjed, paljenje zastave (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
20.09.2012.
u 15:12

Sudac Londrović rekao je da nema dokaza na osnovi kojih bi sud pouzdano mogao utvrditi da je Živanović sam ili u skupini sudjelovao u paljenju veleposlanstva

Milan Londrović, sudac Višeg suda u Beogradu, donio je danas odluku o oslobađanju od optužbi Milana Živanovića za izazivanje opće opasnosti zbog paljenja veleposlanstva SAD-a u Beogradu 21. veljače 2008. godine. Obrazlažući svoju odluku, sudac Londrović je rekao da nema dokaza na osnovi kojih bi sud pouzdano mogao utvrditi da je Živanović sam ili u skupini sudjelovao u paljenju veleposlanstva.

– Sud je utvrdio da je Živanović tog dana, nakon skupa "Kosovo je Srbija", došao do zgrade veleposlanstva, popeo se požarnim stepenicama u zgradu i iz jednog ureda ukrao kožnu jaknu u vrijednosti od 1000 dinara, punjač za baterije u vrijednosti od 50 dinara i rukavice od 400 dinara, koji su pripadali službeniku ambasade Branislavu Lukiću – rekao je Londrović.

Zbog te krađe Živanović je osuđen na godinu dana zatvora. Navodi se da je sud prilikom izricanja kazne imao u vidu da Živanović nije prije osuđivan i da mu je bila smanjena uračunljivost, ali ne bitno. Živanović je osuđen za kazneno djelo teške krađe, za koje je zapriječena kazna od jedne do osam godina zatvora. Iste večeri u Beogradu je oštećeno i veleposlanstvo Hrvatske.

Komentara 7

BM
Boris Markovic
15:53 20.09.2012.

BEOGRAD, 20. septembar 2012, (Njuz) – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država izrazila je danas zahvalnost što je srpsko pravosuđe, nakon procesa koji je trajao skoro četiri godine, konačno uspelo da otkrije ko je ukrao kožnu jaknu iz zgrade ambasade 21. februara 2008. godine. Portparol ambasade Stiven Ostin izjavio je za Njuz da je, iako je prošlo znatno više vremena nego što su u očekivali, pravda konačno zadovoljena. - Ovo je veliki trijumf srpskog pravosuđa, koji će učvrstiti dobre odnose između Srbije i SAD – smatra portparol ambasade – Istovremeno ovo će biti i velika opomena svima kojima ubuduće bude palo na pamet da ukradu jaknu iz američke ambasade. Denis Smit, pomoćnik atešea za kulturu i vlasnik punjača za Nokiu 8210 koji je takođe nestao iz ambasade, kaže da je bio ubeđen da mu je punjač negde u kući i da zato nestanak nije odmah prijavio policiji. - Drago mi je da je punjač pronađen. Konačno ću moći da napunim telefon – izjavio je on i dodao da se nada da će mu policija pronaći i hemijsku olovku sa natpisom “Boston Celtics” koja je takođe nestala iste večeri.

Avatar Idler 3
Idler 3
15:55 20.09.2012.

15:53h Boris....jel ti to ozbiljno....evo ja zelegel od smijeha !!!

DU
Duncan
15:39 20.09.2012.

Tako Vučić i comp. vode borbu protiv kriminala. Pustili su iz zatvora Keneta (Kolubara), Jocića (Naplatna rampa), ekipu filmskih gangstera iz Ustaničke, i ne nameravaju da stanu. Ko zna, možda sledeći za oslobađanje budu Legija i Zveki, za crveno-crne oni su patrioti, a ne gangsteri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije