Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINSKA

Oslobađajuća presuda za Patriju postala pravomoćna

Patria
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Autori: Bojan Arežina, Hina
19.04.2016.
u 10:17

Drago nam je da je ovaj slučaj napokon zatvoren, rekao je šef tvrtke Heikki Allonen

Presuda iz veljače, kojom je odbačena optužba da je bilo mita prilikom prodaje oklopnih vozila finske Patrije Hrvatskoj, postala je pravomoćna jer se nijedna strana u postupku nije žalila, priopćila je danas Patria.

- Drago nam je da je ovaj slučaj, koji traje od 2008. godine, napokon zatvoren i da rezultat zadovoljava naša očekivanja - rekao je predsjednik i CEO Patria Groupa Heikki Allonen.

Patria je u veljači oslobođena optužbe za podmićivanje hrvatskih dužnosnika prilikom prodaje oklopnih vozila 2007. Time je poništena odluka finskog suda godinu dana prije toga, kojom su menadžeri tvrtke osuđeni za podmićivanje hrvatskih dužnosnika u razdoblju od 2005. do 2008. kako bi na natječaju osigurali kupnju od tog proizvođača.

>> Patria vjeruje da je priča o podmićivanju u Hrvatskoj završena

>> Finski državni odvjetnik razmišlja o žalbi u slučaju Patria

Komentara 2

OB
ObrenM
13:31 19.04.2016.

Faraon se je izvukao neokrznut.Sada vise ne mora zaliti gubitak ureda,koji je Hrvatskoj isisao mnogo novca.

HO
homofob
16:52 19.04.2016.

Sramota! Korumpirani "antifasisti" hrvatske toliko umrezeni i zasticeni da su uspjeli torpedirati nekooperativnoscu i balvanizacijom i finsko sudstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije