Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osječki HDZ

'Zbog propusta u HAC-u, priječi se finaliziranje Koridora Vc'

ivan anušić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
15.05.2015.
u 13:24

"Ključno je pitanje zašto je natječaj raspisan tek u travnju, ako su u HAC-u bili svjesni da su rokovi stiješnjeni", čudi se Ivan Anušić

Osječko-baranjski HDZ žustro je reagirao na vijest iz HAC-a o poništenju postupka javne nabave za izgradnju autoceste A5, odnosno prve faze od Belog Manastira do mosta Drava.

– Već je ovo druga štetna HAC-ova odluka vezana uz infrastrukturni razvoj Slavonije i Baranje, a koja priječi finaliziranje koridora Vc – izjavio je Ivan Anušić, čelnik županijskog HDZ-a. HAC ovu odluku objašnjava, naveli su, potrebom produljivanja rokova, što bi oduljilo i javnu nabavu pa se radovi ne bi mogli završiti do kraja 2016. Ne znači to, istaknuli su u HAC-u, odustajanje od gradnje.

– Mi to smatramo nedopustivim, a ovakav je propust ozbiljan politički nemar! Ključno je pitanje zašto je natječaj raspisan tek u travnju, ako su u HAC-u bili svjesni da su rokovi stiješnjeni – istaknuo je. Podsjeća i kako se u lipnju 2013. zbog nedostatka novca odustalo od gradnje autoceste na dionici od Osijeka do Belog Manastira pa se odlučilo zamijeniti je državnom cestom.

– Poništenje natječaja za koridor Vc znači prometnu izoliranost do 2020. Tražimo stoga odgovor na pitanje je li ovo stajalište Vlade i ministra Hajdaša Dončića te pitamo tko će u hijerarhijskom lancu odgovarati za ovako ozbiljne propuste koji se odražavaju na život u ovome kraju, kao i na njegov razvoj, zapošljavanje te masovno iseljavanje iz Osječko-baranjske županije – zaključuje Anušić.

>> 'Na razini Vlade RH postoji strategija uništavanja Slavonije i Baranje'

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar mili99
mili99
13:55 15.05.2015.

Samo neka čim prije budu izbori, ovo se više podnijeti ne može, vladajući žele da unište sve što mogu.

Avatar mili99
mili99
13:54 15.05.2015.

Kao i sve do sada vladajući rade samo na štetu Hrvatske!

CR
crnaroda
14:30 15.05.2015.

Dokle će se više uništavati naša imovina ovom nesposobnom vladom prije bi rekla da to namjerno rade nego što su nesposobni. Prvo monetizacija autocesta koji nitko nije detaljno definirao htjeli su samo lijepo upakirano prodati naše ceste pod krinkom koncesijeje a sada bi nas i prometno izolirali. Ovo je ništa drugo nego namjerno uništavanje naše države na prometno,ekonomski i društveno štetan način kako za građane tako i za državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije