Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegnuta tragedija

Srušio se strop u osnovnoj školi u Osijeku i nakratko zarobio učenike

strop
Foto: Krunoslav Petrić/Pixsell
1/3
28.04.2010.
u 22:20

- U padu su se pokidale i strujne instalacije koje su bile pod naponom pa je postojala mogućnost da netko od mališana, da su kojim slučajem išli to preskakati, nastrada.

Dvadesetak učenika osječke OŠ „Vijenac“ večeras je nakratko bilo zaglavljeno u zgradi jer se odlomio strop između sportske dvorane i hodnika te zatrpao ulaz. Komad trske i žbuke veličine četiri puta deset metara urušio se vjerojatno zbog starosti. U dvorani su djeca, u dobi od osam ili devet godina, trenirala karate, a s njima je, saznajemo od vatrogasaca, bilo dvoje trenera.

- U padu su se pokidale i strujne instalacije koje su bile pod naponom pa je postojala mogućnost da netko od mališana, da su kojim slučajem išli to preskakati, nastrada. Pozvali smo odmah HEP da isključi struju – kazao nam je Zdenko Tijardović, voditelj smjene JPVP Grada Osijeka. Dojavu su vatrogasci primili oko 21.17 sati, na teren su izašla četvera kola, a oslobađanje ulaza trajalo je oko pola sata.

Iako djeca nisu mogla izaći van, vatrogasci kažu kako panike nije bilo. Nitko, srećom, nije ozlijeđen.

Nije ovo prvo urušavanje stropa u osječkim osnovnima školama posljednjih mjeseci.

Da su osječke osnovne škole u lošem stanju, svjedoči i primjer urušavanja stropa u školi Ljudevita Gaja u rujnu. No, srećom, dogodilo se to noću, kada u školi nije bilo nikoga. Gradonačelnik Krešimir Bubalo nekoliko je puta već isticao kako u osnovno školstvo u Osijeku godinama nije ulagano.

Komentara 6

MM
Mladen Miletić
22:37 28.04.2010.

Osijek: U osnovnoj školi \"Vijenac\" srušio se strop, nema ozlijeđenih, kako nema Glavaša tmo sve ide naopako i tko je odgovoran za ovo , nebi li trebao netko u zatvor iz državnog vrha. Obvezno školovanje u ruševinama !?

ZA
Zagrebas
01:54 29.04.2010.

Trska??? Pala je _TRSKA_? Od cega je izgradena ta skola, granja i blata??? Zatvoriti skolu, kazniti odgovorne, srusiti skolu i izgraditi je kako treba. Ovo je prestrasno.

AN
ankicascreiber
12:12 29.04.2010.

Mnogo bi se skola popravilo za 180 000 kuna koje su Vesna Pusic i Luka Bebic slupali u bezveznim putovanjima do japana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije