Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva godišnjica

Osijek Software City: Zaposlili 20 ljudi, pa otvorili ‘školu’ biznisa

nandino lončar,portal
Davor Javorović/PIXSELL
24.02.2013.
u 19:38

Organizatori očekuju da će iz timova koji polaze njihovu besplatnu poslovnu akademiju izrasti još barem dvije IT tvrtke

Sedam ih je, otvorili su više od 20 radnih mjesta, traže još tri radnika i pokrenuli su besplatnu edukativno-poslovnu akademiju. Tako bi nakon prve godišnjice mogli rezimirati entuzijasti projekta Osijek Software Cityja. Priču su prošle zime zakotrljale četiri IT tvrtke s osječkom adresom, a onda se proširili za još tri nove. Krenuli su s ciljem povećanja atraktivnosti developerske struke i konkurentnosti mladih programera na tržištu te poticanja samozapošljavanja.

– Zadovoljni smo napravljenim, ali nismo gotovi – kaže inicijator Nandino Lončar. Ovih je dana osnovana i istoimena udruga, a povećat će se i broj članova.

– Ljudima želimo dati lopatu u ruke, odnosno znanje i alate – kaže Lončar. Tako je iz prve generacije polaznika Software Startup Academyja osnovano šest timova u kojima je četiri, pet ljudi koji rade na razvoju šest ideja. Oni će u mjesec dana dobiti mentore u tvrtkama članicama Osijek Software Cityja, koje će s njima razraditi poslovni plan. Nadaju se da će iz tih timova izrasti barem dvije nove IT tvrtke.

>> Osijek žele pretvoriti u hrvatsku "Silicijsku dolinu" informatičara

Komentara 1

TR
trolokva
15:12 25.02.2013.

tako je samo naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije