Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Osiguranik je uvijek na prvom mjestu

paun
Foto: Dragutin Šantoši
1/3
11.05.2012.
u 20:25

U osiguranju se može završiti u mirovini ili u zatvoru, a ja 20 godina radim bez i jedne mrlje, kaže Zdenko Paunović

SLATINA -  Dvadeseta godišnjica uspješnog rada jedne male tvrtke i nije nešto nesvakidašnje, ali kada se radi o agenciji koja se, poglavito u siromašnoj Slavoniji, bavi osiguranjem imovine i osoba onda je to, posebno za slavonske prilike, ipak nesvakidašnji uspjeh. Tijekom dva desetljeća propadala su brojne osiguravajuće kuće i agencije u Hrvatskoj, Agencija Paun je opstala. 

U kriznoj 2011. godini Agencija povećala portfelj za 120 posto 

Slatinsku agenciju 'Paun' osnovao je 5. svibnja  1992. godine Zdenko Paunović nakon što se vratio s ratne fronte.  Dok je nekadašnji slatinski drvoprerađivački gigant 'Gaj', devedesetih godina, proizvodio računala i druge električne uređaje Paunović, jedan od rukovoilaca ondašnje industrijske elektronike, krenuo je u poduzetničku avanturu. Osam godina Agencija je radila za 'Slavonija osiguranje' da bi 2000. godine dosegla portfelj osiguranja od 3, 5 milijuna kuna. Suradnju nastavlja s 'Osiguranjem Zagreb', potom s 'Grawe osiguranjem Hrvatska' , a danas, kada obilježava 20. godišnjicu uspješnog rada,  Agencija 'Paun' ima ugovore o zastupanju sa: 'Basler osiguranjem,' 'Grawe osiguranjem Hrvatska', 'Alianz osiguranjem Zagreb', 'Kvarner Wiena Insurance Group' i 'Triglav osiguranjem'. U kriznoj  2011. godini indeks rasta Agencije 'Paun' ostvaren je sa 120 posto, a godina je završena s više od 5,2 milijuna kuna premije. Od tog iznosa 46 posto ostvareno je u osiguranju motornih vozila, 44 posto osiguranju imovine i 10 posto u životnim osiguranjima 

Ako se voli posao u osiguranju se može pošteno do mirovine  

- Na prvom brifingu u 'Slavonija osiguranju' 1992. godine ondašnji direktor Stjepan Kozić rekao mi je da ću se u osiguranju vrlo brzo naći na raskršću puteva, Morat ću se odlučiti za jedan. - Radeći u osiguranju možeš završiti u mirovini ili u zatvoru, rekao mi je Kozić. Doći do ove obljetnice i portfelja bez ijedne mrlje bilo je izuzetno teško. Samo ako je čovjek uporan, nema radnog vremena, ima pravog osigurateljnog partnera, podršku obitelji, te ako vam je osiguranik uvijek na prvom mjestu, ako volite svoj posao, tada se u osiguranju pošteno može uspjeti do mirovine, istakao je Paunović zahvalivši se osiguranicima na vjernosti a usigurateljima na potpori.

Kolege odale priznanje kolegi Paunoviću 

Dvadesetu obljetnicu Agencije Paun uveličali su: Robert Vučković, direktor 'Alianz osiguranja', Darko Milinković, direktor 'Kvarner Wiena Insurance Group', Dalibor Đurkan, član uprave 'Merkur osiguranja', Svemir Kalinić, direktor direkcije 'Croatia osiguranja', Miljenko Paradžiković, predstavnik 'Sucne osiguranja', Silvio Ambruš, predstavnik 'Grawe  Hrvatska', Monika Brzović, članica uprave 'Basler osiguranja Zagreb', Želimir Ečimović, vlasnik Agencije 'SIC-EČO' i Elmir Topalović, direktor Agencije 'ELBI' iz Zagreba. Kolege iz struke odali su Paunoviću priznanje na korektnoj i uspješnoj poslovnoj suradnji. 

Može se i pošteno 

Za gospodarski gotovo uništenu Slavoniju i Grad Slatinu uspjeh male Agencije Paun s 4 zaposlena, koja redovno isplaćuje plaće, plaća poreze i doprinose, te druge obveze, posebno je zanimljiva. Ostalim poduzetnicima dokazuje da se: dugogodišnjim, stručnim, upornim i poštenim radom, unatoč svakodnevnim nemoralnim izazovima i ponudama, ipak može ostvariti rezultat te sačuvati poslovni ugled koji je u uređenim državama, kojima težimo,  preduvjet za svaku ozbiljnu suradnju. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije