Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUARDIAN

Oružje za masovno uništenje, svinjska gripa? Uvijek pogriješe!

tamiflu
Arhiva VL
15.01.2010.
u 10:06

Komentator Guardiana Simon Jenkins piše kako je povjerenje javnosti u znanost i znanstvenike poljuljano. - Naši takozvani stručnjaci nekako stalno griješe - smrtonosni virusi, oružje za masovno uništenje, radijacija, globalno zagrijavanje - zašto bismo im bilo što vjerovali - pita se Jenkins.

Komentator britanskog Guardiana Simon Jenkins u svojem današnjem tekstu ocjenjuje kako je saga oko svinjske gripe, koja je, ispostavilo se, manje opasna i od najoptimističnijih predviđanja, poljuljala povjerenje javnosti u znanost i znanstvenike.

- Prijetili su nam da će samo u Velikoj Britaniji umrijeti 65.000 ljudi, umrlo ih je 360, ali smo uspješno potrošili milijarde funti na zaštitne maske koje nitko nije nosio, na Tamiflu, koji je rijetko tko uzimao, i na cjepivo koje nam ne treba budući da je svinjska gripa blaža od sezonske.

Nije baš laka ta bolest - i sam sam je imao - navodi Jenkins - ali svakako nije razlog za masovnu histeriju.

Naravno da svatko može pogriješiti, ali naši takozvani stručnjaci nekako stalno griješe - smrtonosni virusi, oružje za masovno uništenje, radijacija, globalno zagrijavanje - zašto bismo im vjerovali bilo što?

- A od "ne vjerujem" do "nije me briga" dijeli nas samo jedan korak - piše Simon Jenkins u Guardianu.

 

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
14:56 15.01.2010.

Eto ga hebi.....sad i Jenkins o \"TEORIJAMA\" ZAVJERE

BB
Bugs Bunny
10:44 15.01.2010.

Zato što su plaćeni da šire dezinformacije, ovo je doslovno postala praksa, ako čujete neku katastrofičnu najavu od \" znanstvenika\" okrenite priču za 180 stupnjeva i dobiti ćete istinu

BB
Bugs Bunny
14:57 15.01.2010.

ima bit da su iz teorije prešli na praksu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije