Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar pravosuđa

Orsat Miljenić: Veselim se dolasku kapetana Dragana

Orsat Miljenić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
15.05.2015.
u 17:56

Nije htio ulaziti u to kada bi to točno moglo biti budući da, naglašava, procedura još nije gotova

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u intervjuu za Media servis osvrnuo se na rehabilitaciju Draže Mihailovića te moguće izručenje kapetana Dragana Hrvatskoj.

Rehabilitacija Draže Mihailovića izravno ne može narušiti odnose Hrvatske i Srbije, smatra ministar Orsat Miljenić, ali podsjeća da naši susjedi streme prema Europskoj uniji koja se temelji na pobjedi nad fašizmom.

 – Zemlje koje to ne shvaćaju i ne prihvaćaju, koje kreću u jednu drukčiju prošlost i prikazivanje teško će se naći u tom društvu. Ovo ipak ne doživljava kao službenu politiku Srbije jer su mnogi tamošnji političari već osudili događaj, no smatra da je riječ o pogreški koja se nije smjela dogoditi. Tako nešto nikada se ne može dogoditi u Hrvatskoj, uvjeren je Miljenić.

Rekao je kako se veseli skorom dolasku kapetana Dragana.

 – Bitno je da svatko koga se tereti da je nešto počinio odgovora pred sudom. To je prvenstveno bitno zbog žrtava, radi istine. Prvenstveno zahvaljujem australskim kolegama jer Hrvatsku zastupa australsko državno odvjetništvo, koji zbilja ulaže maksimalne napore da se taj postupak dovede do kraja. Trebate znati da će ovo biti presedanski slučaj i da Australija, koliko znam, nikada u povijesti nije napravila ovako nešto. Treba čekati, mi smo u Hrvatskoj spremni, imat će pošteno suđenje – rekao je ministar koji na pitanje kada bi to moglo biti odgovara:

 – Mi se veselimo njegovu skorom dolasku. Nije htio ulaziti u to kada bi to točno moglo biti budući da, naglašava, procedura još nije gotova. – Dok nije gotovo, uvijek se može nešto dogoditi. Sada je to na mom kolegi ministru u Australiji da odluči, neću ulaziti u to kada i što, ali bit ćete obaviješteni. Ali, u svakom slučaju, više je nego dobrodošao – rekao je Miljenić.

>> Kapetan Dragan pred izručenjem Hrvatskoj, odbijena mu žalba

Komentara 6

MA
malodesno
18:20 15.05.2015.

Oni mogu Dražu , a mi ne možemo "Za dom spremni" pozdravljati ?

FO
ForeignLegion1987
19:13 15.05.2015.

veseli se cijela hrvatska,,,samo,,,da dodje kad bude druga vlada,,,inace ova,,,ce ga odlikovati

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
20:15 15.05.2015.

Vesele se ljudi dolasku kapetana Dragana jer on je ustvari samo anti Ante Gotovina, vojovnik sa druge strane balkanskog nevinog viteškog klanja i makar bez haškog robijaškog iskustva isti junak i idol su slične domoljubne štovatelje ali sa druge strane balkanskog mentalnog planeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije