Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti li novi val migranata?
Povratak na članak

Orešković Angeli Merkel: Hrvatska nema kapacitete za veći val izbjeglica

U Srbiji se grupiraju migranti, Mađarska ojačava žicu na granici sa Srbijom, sporazum EU s Turskom na klimavim je nogama

Komentari 12

AN
anticenzura
11:06 01.09.2016.

Ove katastrofalce uopce ne treba slusati, posebno tu pomahnitalu babetinu sto ce uci u povijest kao najgori lider 21.stoljeca. Izbjeglice ce navaliti u Europu i to ovi nabrijani radikalci sto su podrzavali rusenje Assada, posto se tamo povlace radi intervencije Rusije i ostalih. To isto vazi i za Iraq i sva ta vruca podrucja po Bliskom Istoku. Tamo se bore 14 razlicitih plemena, plus Kurdi koji zive u nekoliko drzava. Zatvaranjem Balkanske rute, izbjeglicki val se ponovo preselio u Italiju, a iz Italije nemaju gdje, nitko ih ne pusta u svoje zemlje. Nas u CH napadaju sa svih strana, kenjaju sto nam Ministar policije ne da da mu razvale zemlju bjelosvjetski olosi sto su razvalili pola globusa, pa bi sada i nas ukopali. Ministar je podigao strukturu na granici za ilegalce koji napasno nasrnu unutra i sve salje nazad u roku 24 sata. Oni cuvaju svoju granicu i strogo se drze shengenskih i dublinskih sporazuma, a zemlja je ionako krcata imigranata i izbjeglica, najvise u Europi. Francuska se isto ponasa i sve zemlje Zapadne Europe, nitko ne zeli da cuje vise za izbjeglice, zato ce svi nasrnuti tu sada, a ne mogu dalje. Hrvatska to nece moci kontrolirati, ako se odmah ne organiziraju zajedno sa susjedima, svi tim zemljama Balkanskoj ruti. Upuceni govore da se na Balkanu dize frka oko Hrvatske i Srbije, da im se zuri da se zakuha na tim prostorima radi izbjeglica da ne mogu tu prolaziti. Tim ljudima je najpametnije da se odmah svi dogovore i cuvaju svoje granice i Hrvtaska i Srbija i svi dolje do Makedonije, nego da se oni kolju izmedju sebe i nasjedaju na te podmetacine! Pa je li moguce da uvijek mi nagloplji ispadnemo i da sve prelazi preko nasih ledja? Kada se ti ljudi misle opametiti i namagarciti neprijatelja oni jedan put?

VL
DU
Deleted user
11:01 01.09.2016.

Ma rekli Ameri da se možemo stisnut, naći će se mjesta za još koju tisuću braće i sestara, bitno je uništiti Europu a pogotovo Slavenske narode koje Zapad od pamtivijeka otvoreno ili prikriveno mrzi .

VL
FR
fred70
10:49 01.09.2016.

Angela Merkel Oreškoviću: Neman ih ni ja, ali amerikanci su odlučili drugačije......

VL
Avatar NikadRobom
NikadRobom
11:04 01.09.2016.

Gradite već jednom tu ogradu!

VL
KA
kajinx
17:49 01.09.2016.

Moj Oreškoviću, tko će tebe pitati da li imamo kapacitete? Mađarska vam je pokazala kako se brani država. Što još hoćete, da se netko drugi brine o Hrvatskoj.

VL
G4
G_4
11:01 01.09.2016.

Razlika između formalnog i neformazlog sastanka je što na formalnom moraš imati zakopčan zadnji gumb na košulji. Hrvatska niti ne mora imati kapaciteta za valove izbjeglica samo mora uvesti dodatne HŽ linije jer niti jedan od njih ne želi ostati u HR. Ako nam uvjetuju koliko ih moramo primiti tj. zadržavati neko vrijeme neka nam daju financijku pripomoć. Obožavam kada drugi kuhaju što ima paše, a kasnije svi moramo jesti ono što se ne pojede.

VL
DU
Deleted user
11:38 01.09.2016.

Glavno da smo mi protiv ograda.Slovenci i Mađari pojačavaju i grade nove ograde. Ako dođe do novog vala izbjeglica kud ćemo sa onima koji budu ušli u Hrvatsku a druge zemlje ih neće pustiti preko granice?

VL
Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
11:45 01.09.2016.

Što se mene tiče stvari stoje ovako....četiri godine sam nosio glavu u torbi da bismo imali svoju državu i mir u njojI I nikakav Orešković i nikakva Merkelica niti bilo tko drugi neće meni određivati tko će živiti u Hrvatskojoj i koga ćemo mi "primati" među nas! A ako bude potrebno....bit će opet oružje uruke pa ima i taj Orešković i bilo tko drugi njemu sličan, da dobije takav vritnjak da neće znati ni gdje je bio, a ne o kome se on drznuo dogovarati! Odjebite svi skupa! Nama treba jedan hrvatski Orban, a u postojećoj situaciji sve mi se više čini da je Milanović jedini naš političar koji ima muda!ZDS!

VL
Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
11:16 01.09.2016.

Zaista mi nije jasna ova hrvatska politika glede migranata. Kada su prošle jeseni Milanović i ekipa pokazali zavidnu razinu nesnalaženja, neodgovornosti i nezrelosti u shvaćanju i reagiranju u migrantskoj krizi, nisam znao dal' bi se smijao ili plakao. No i ova ekipa s Kovačom, Oreškovićem, Orepićem, pa čak i s Kolindom...ne uljeva mi nikakvu sigurnost. Izgleda da naše političke elite zaista ne razumiju razmjere migrantske krize i da im naprosto nedostaje državnički i zaštitnički nerv. Pa zar su Austrija, Slovenija, Mađarska, Bugarska, Makedonija, dakle, skoro sve države u našem okruženju, zar su sve one zaostale, primitivne, klaustrfobične, natolerantne, nedemokratske, nacionalističke, fašističke itd. kad grade (u večoj ili manjoj mjeri) žićanu ogradu, a samo smo mi i Srbija (interesantno) tako pametni, tako sposobni, tako plemeniti, tako moćni da taj svjetski problem rješavamo bez žice, koja je kod nas još uvjek tabu tema. Neće biti da smo mi toliko pametniji, sposobniji, moćniji i plemenitiji od našeg susjedstva, nego će biti da te države imaju jedan prirodni, zdravorazumski, zaštitnički odnos prema svojem teritoriju i naciji, a kod naših političara je takav odnos do države i nacije pomalo nerazvijen. Ministar vanjskih poslova Kovač kaže: "Mi imamo mehanizme da problem migranata riješavamo bez žice u dogovoru sa susjedima". E baš me zanima kako će taj njegov mehanizam funkcionirati kada mu se na Hrvatsko-Srbijanskoj granici dnevno nađe 10000 migranata, a u ovako "dobrim" odnosima sa Srbijom Srbi takv scenarij jedva čekaju, dakle kako će ih na granici Srbijanske institucije zadržati ili preusmjeriti da ne krenu dalje u Hrvatsku. Mislim da znam kako će taj Kovačev mehanizam (mazohizam) funkcionirati i toga me strah. Tim prije što Kovač više ne govori jasno i izravno da nećemo postati hotspot, nego samo da veliki broj migranata neće ostat trajno živjet u Hrvatskoj, znači neko vrijeme bi i mogli ostati (koju godinu) u hotspotu Hrvatska, pa kada i ako ih i u malom broju neka druga zemlja u EU prihvati onda će i otići, ali to sve ako, kada, ukoliko, možda itd.

VL
JA
jadransko
15:20 02.09.2016.

Več sam prošle godine pisao i dao svoje mišljenje.Ti migranti ili izbjeglice,nisu nikakvi jadnici,čim dolaze sa najboljim telefonima i puno novaca itd.Već kada je ta gamad u čamcima,samo ih potopiti i tako nekoliko puta napraviti i više niko neče dolaziti.To je gamad nekorisna,koju jeAlah stavio na zemlju da stvara probleme.Djeca?potencialni teroristi,po njima.Neka budu u svojoj državi i neka se bore za nju.I ja bi negdje da me hrane i daju lovu a ja se skićem i uživam i hvalim Alaha kako sam naletio na budalu koja me hrani.Ma nema sažaljenja,ne možeš u tuđe dvorište bez dozvole.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:42 01.09.2016.

Hrvatska nema kapacitete za veći val izbjeglica jer prostor trebamo za održavanje zabranjenih koncerata marka perkovića thompsona i postavljanja kontejnera po kojima balkanska domoljubna raja uz zastavu i domoljubni dišpet kopa kao svoja na svome.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.