Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISISAVANJE NOVCA

Orešar 24 milijuna kuna izvukao iz Jadrankamena za svoj Orbis

\'18.02.1011., Zagreb - Poduzetnik Bruno Oresar.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
\'Jurica Galoić/PIXSELL\'
23.03.2012.
u 19:08

Jadrankamen je od Orbis holdinga za devet milijuna otkupio nenaplativo potraživanje, a za 15 milijuna tvrtku u Sofiji!

Bruno Orešar, vlasnik bračkog Jadrankamena i predsjednik Nadzornog odbora, i Erwin Truskaller, bivši predsjednik uprave, prema posebnom izvješću koje je splitska policija dostavila Državnom odvjetništvu, oštetili su Jadrankamen za više od 24 milijuna kuna.

Tereti ih se za niz kaznenih djela u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi za Orešarovu tvrtku Orbis holding, a na štetu Jadrankamena. Sklopili su 2009. godine ugovor o preuzimanju duga po kojemu je Jadrankamen devet milijuna kuna platio nenaplativo potraživanje koje je Orbis holding imao prema tvrtki Atrium Spalatum.

Usto, Orešar i Truskaller su 2008. sklopili ugovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela tvrtke MB 94 iz Bugarske. Jadrankamen je od Orbis holdinga otkupio 50 posto udjela u tvrtki MB 94 registriranoj u Sofiji. Izdao je mjenicu na 15 milijuna kuna, koju je Erste Factoring isplatio Orbis holdingu. Orbis se obvezao dokapitalizirati društvo s pet milijuna kuna, a u suprotnom, ugovor će se raskinuti. Prošle su četiri godine, društvo nije dokapitalizirano, a Jadrankamen nikada nije uveden kao vlasnik MB 94 čije je dionice platio.

I dok Državno odvjetništvo prikuplja podatke o izvlačenju novca iz Jadrankamena, bračka je tvrtka na koljenima. Radnici su u štrajku, ne primaju plaće, a u petak su bez uspjeha došli u Split po ključeve službenih automobila. Direktor Vedran Vilović već je bio predao zahtjev za stečaj, a sam je dao ostavku nakon što je nekoliko radnika prijavio da su ga ispljuskali.

Komentara 11

SW
swimm
23:10 23.03.2012.

na 24 milje kn da li ce im se zaracunati i kamata pri vracanju love ???

DU
Deleted user
09:52 24.03.2012.

gađati ga teniskim lopticama, pa opet,pa opet a onda na otok na mirovanje veliki businessman.... frajer,..... e takve bi ja..... pogodio lopticom a zna se gdje.... kupuje firme aljudi nemaju za kruh....

OB
-obrisani-
22:29 23.03.2012.

ma di bi on purgerski decec tako nesto dalmosima napravija.....)))) ne bi postenjak ni mrava zgazija.....))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije