Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ovo nije naš rat'

Orban objavio žestoku poruku: 'Bruxelles se igra s vatrom, iskušavaju Boga. Guraju Europu u ponor'

'National Conservatism' conference in Brussels
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/8
21.04.2024.
u 21:14

'Prvo topovi, onda tenkovi, onda avioni. Onda obilata financijska pomoć. Kako stvari sada stoje, dali smo blizu 100 milijardi eura. A situacija se ne popravlja, sve je gore.'

Nakon odluke Kongresa o pomoći Ukrajini i europskim dogovorima o slanju oružja kako bi se okončao rat u Ukrajini, mađarski čelnik Viktor Orban oglasio se preko svojih društvenih mreža i uputio javnosti kako mu se nove odluke ne sviđaju i čini mu se da je Europa sve bliže ratu u kojem Mađarska, a prema njemu ni NATO, ni Washington, ni Bruxellesu ne bi trebali sudjelovati. Upozorio je kako se Bruxelles se igra s vatrom. 

"Bruxellesom danas vlada proratna većina, a takva je i atmosfera u Europi. Vidim da se svi spremaju za rat. Glavni tajnik NATO-a želi uspostaviti misiju NATO-a i Ukrajine. Europski lideri već ratuju, rat vide kao svoj rat i vode ga kao svoj rat. Isprva su to bile samo kacige, onda sankcije, a onda su došle i pošiljke oružja. Prvo topovi, onda tenkovi, onda avioni. Onda obilata financijska pomoć. Kako stvari sada stoje, dali smo blizu 100 milijardi eura. A situacija se ne popravlja, sve je gore.

"Na korak smo od slanja trupa u Ukrajinu. Ovaj vrtlog rata Europu bi mogao gurnuti u ponor, Bruxelles se igra s vatrom. Iskušavaju Boga. Svjetski ratovi se u početku ne zovu svjetskim ratovima. Mi, Mađari, znamo što je rat. Bili smo njegovi akteri dovoljno puta. Uvjeren sam da se ovog rata moramo kloniti. Ovo nije naš rat. Ne želimo ga i ne želimo da Mađarska opet postane igralište velikih sila. Zato se moramo boriti za mir - kod kuće, u Bruxellesu, Washingtonu, UN-u i pri NATO-u", zaključio je Orban.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 51

Avatar Barbie*
Barbie*
21:38 21.04.2024.

A koga će Europa slati u rat?...migrante?

DO
doktorica
21:38 21.04.2024.

I mi smo imali rat,to je veliko zlo i treba sve sile uprijeti da ga nemamo.Oni koji navijaju za rat neka idu samo,našim ljudima je potreban mir a ne da stradavaju za tuđe interese.

GO
goran2hr
21:51 21.04.2024.

Nova hrvatska vlast treba donijeti zakon, da se hrvatski ročnici (buduća pričuva), ne smiju slati u akciju izvan područja gdje žive Hrvati. Ne upetljavati se u ratove koji nisu naši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije