Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijela igra se mijenja

Orban: Nakon Brexita slijede promjene na europskoj šahovskoj ploči

Viktor Orban
Reuters
26.06.2016.
u 19:39

"Ako se makne jedna figura, a Velika Britanija je jedna važna figura u toj igri, cijela igra se mijenja", rekao je šef mađarske vlade.

Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio u nedjelju da nakon odlaska Velike Britanije slijede promjene na europskoj šahovskoj ploči.

On je ocijenio da su Britanci odlučili od neuredne Europske unije uzeti sudbinu u svoje ruke.

"Ako se makne jedna figura, a Velika Britanija je jedna važna figura u toj igri, cijela igra se mijenja", rekao je šef mađarske vlade.

"Ljudi su u Velikoj Britaniji odlučili uzeti sudbinu u svoje ruke, oni se više ne žele prepuštati, dosta im je nesigurnosti, dosta im je riječi bez djela", rekao je. "Dosta im je bilo da se više u svojoj zemlji ne osjećaju doma".

Orban je prije referenduma tražio od Britanaca da ostanu u EU.

"Čelnici EU se nisu angažirali u borbi protiv migracijskog vala koji je doveo do pada sigurnosti, porasta prijetnji i agresije", dodao je.

"Mađarska je izabrala drugi smjer, EU predstavlja nered, Mađarska predstavlja red", izjavio je. 

Ključne riječi

Komentara 18

RT
ribaric.tomislav
20:00 26.06.2016.

BRAVO ZA ORBANA

DU
Deleted user
23:45 26.06.2016.

Večernji.hr, sjajan odabir slike, vidi se da ste potpuno nepristran portal, ako još netko slučajno sumnja.

AN
Antonijeee
21:29 26.06.2016.

Svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije