Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRORAČUNSKI FENOMEN

Orahovica: Na računu 7 milijuna kuna, u bankama još 15 milijuna kuna oročenog novca

nemec_orahovica
Dragutin Šantoši
18.01.2010.
u 20:13

Gradovi i općine u Slavoniji jedva spajaju kraj s krajem, a u Orahovici u 'rezervi' drže jednogodišnji iznos proračuna.

Dok u vrijeme krize mnogi gradonačelnici i općinski načelnici u Slavoniji jedva spajaju kraj s krajem, krpajući svakom kunom svoje proračune samo da bi prikupili novac za isplatu plaća i redovnih troškova, Josip Nemec, gradonačelnik grada Orahovice, najmanjeg grada u Virovitičko-podravskoj županiji, zadovoljno trlja ruke.

Kada su drugi trošili i zaduživali svoje gradove, ponašajući se s novcem poreskih obveznika poput pijanih milijunaša, gradska vlast u Orahovici skupljala je kunu po kunu znajući dobro da kriza neće zaobići ni ovaj grad.

– Zbog smanjenih prihoda iz državnih izvora Gradski proračun za 2010. godinu iznosit će oko 24 milijuna kuna i bit će za 4 milijuna kuna manji. No, mi smo iz prošle u ovu godinu prenijeli višak od 1,25 milijuna kuna, pa sada na računu imamo oko 7 milijuna kuna za tekuće potrebe. Kada je bilo vrijeme štedjeli smo, grad nema niti jedne kune kredita, a u bankama grad Orahovica ima oročenih čak 15 milijuna kuna. Taj novac čeka dovršetak naših razvojnih planova i otvaranje javnih natječaja fondova Europske unije na koje računamo da će nam pomoći u financiranju naših projekata - kaže gradonačelnik Josip Nemec.

On je naglasio da je gradska vlast i u vrijeme štednje poticala gospodarstvo koje je, u posljednjih nekoliko godina, ostvarilo značajan rast prihoda.

Ključne riječi

Komentara 7

OK
okokučnopišalo
09:55 19.01.2010.

Treba slušati vladu i štedjeti!?!? Momak zaboravio si dodati štedjeti kao vlada. Baš si jadan!

ČI
čičkente
13:53 18.08.2011.

LOPOV I VARALICA sve što je sagrađeno gradile su firme skolne HDZ-u. Mesić nije dao ni lipe Orahovici već vlast na čelu s HDZ-om. uopće se ne štedi i grade se takve gluposti da nevjeruješ orahovačko(7milijuna) jezero je manje negoo bunek(3milijuna),a sve poslove dobivaju gore navedene firme. posla nema i mladi odlaze iz orahovice osim hdzovaca koji dobivaju poslove u javnim poduzećima divim se novinarima(svi mediji)koji ovako hvale orahovicu Nezaposlenost nije 4-8% samo KIO je imao skoro 500ljudi -orahovica 5000stanovnika u potpisu: ORAHOVČAN I HRVAT!!!!!

BS
bstrabi2
12:10 20.01.2010.

Sramota da Mesićevo rodno mjesto odma dobi lovu.To je sukob intresa.Zato bi trebao USKOK se pozabaviti s tim....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije