Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Dana žena
Povratak na članak

ORaH: Kazne kupcima seksualnih usluga, a ne prostitutkama

Potrebna je, ističu, jača pomoć žrtvama nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, brzo i učinkovito procesuiranje i kažnjavanje nasilnika

Komentari 20

DU
Deleted user
10:36 06.03.2015.

To je isto kao reci kaznjavaj kupce ali ne i dilere droge!

VL
TH
than
10:39 06.03.2015.

E to ce nam rijesiti sve egzistencijalne probleme. A da jednostavno legaliziramo ? Ili su protiv toga, jer bi dovelo do vise prostitucije, a doticni su protiv toga. Ma glavno da se nesto reklo. Tko kod nas ionako primjenjuje zakone. Eno oglasnik je pun oglasa, pa nitko nikuda ne mrda. Jedino, ako netko nekome stane na zulj, pa se onda nesto i poduzme.

VL
IS
istina00
11:47 06.03.2015.

strašno kakve budalaštine! pa nisu te žene pištoljima natjerali na prostituciju nego je to bio njihov izbor (silom loših životnih prilika, naravno). zašto onda ORAH ne bi tražio i zabranu dobrovoljnog testiranja lijekova na ljudima jer to je daleko opasnije?!?...još tragičnije je da ORAH podržava legalizaciju lakih droga, a kažnjavao bi prostituciju?! pa što njih briga ako netko želi "iznajmljivati" svoje tijelo, bio on muškarac ili žena!?! te ljude treba zaštititi od svodnika, dati im zdravstvenu zaštitu, mirovinsko, prostor za rad i naplatiti porez državi!!

VL
BR
Brandfackel2
10:34 06.03.2015.

Zašto se predsjednica Oraha nije zauzimala za žrtve seksualnog nasilja dok je bila u Vladi RH? Konkretno, što je poduzela da se pred lice pravde izvedu zločinci dad silovanim Vukovarkama? Lijepo je svoju "borbu protiv seksualnog nasilja" tada sprovodila... Bilaa je u koaliciji sa osobama koje su optužene za zločine u Vukovaru...

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:48 06.03.2015.

Hm, koliko vidim na slici, ova ekipa se ne mora bojati da bi netko od bilo koga tu tražio seksualne usluge. A što se tiče Dana žena, još jedan kapitalistički bedakluk da se ljudima izvuče neka kuna. Btw, radim uu firmi u kojoj na projektu surađujem sa 11 žena i znaš koliko puta sam bio u pravu u 8 godina? - N I K A D ! Da i dragi Bog dođe i sramežljivo kaže, : cure, možda je ovaj bedak ipak jučer rekao nešto dobro, - moje Eve bi mu razbile jabuku na glavi da mu takva glupost nikada više ne padne na pamet.

VL
Avatar comparator
comparator
10:39 06.03.2015.

Žene su danas jeftine !Istina o pravima žena su sasvim prozaične i bez imalo romantike . Žene su postale robinje svoje slobode jer osim svoje biološke obveze za rađanjem dobivaju ulogu stvarateljica dobara pa ih u tome treba podržati. Pitanje pak muškog spola koji postaje irelevantan zbog gubitka uloge u obitelji pokazat će budučnost i imam osječaj da je naše muško patrijahalno društvo u raspadu,naravno ne svugdje i na istom nivou ali neminovno smo kao muškarci postali preskupi za kapital. Mislim da neka prava žena dolaze upravo zbog jefine radne snage koja je pogodnija za oblikovanje na uštrb muškaraca koji su skuplji tvrdoglaviji i ratoborniji. U ovakvim uvjetima me ne čudi slabljenje nataliteta.

VL
ZD
zdepar
11:27 06.03.2015.

po vama za krađu ne treba kazniti bivšu županicu živku lovrić - merzel, nego građane koji su za nju glasali !!!!!!!!!!!

VL
Avatar kravata
kravata
11:00 06.03.2015.

Ženska , muška obaveza se po prirodi razlikuje i imaju različite prirodne zadače ako ta razlika ne uđe u današnjeg čovjeka nema budućnosti za ničije potomke. Da je priroda htjela ljudi bi bili puževi ili bi muškarci bili morski konjići ili žene gmizavci koji pobjegnu od svoji mladunčadi da je ne pojedu.

VL
CA
campa
11:27 06.03.2015.

Nevidim logiku.Kažnjavati korisnike usluga a ne i ponuđače.Ako se prostitutkama dozvoljeno poslovanje i pružanje usluga u zašto kažnjavati one koji koriste ono što se nudi.Nevidim dokle će se protezati nezadovoljstvo statusom u društvu.Zakonski su ravnopravne.U novinama se prezentira da uu Hrvatskoj žene žive pod stalnom presijo muškaraca koji ih maltretiraju.Ako je i bilo sukoba u zajednici braka postiji fizičko nasilje nad ženama ali i nasilje žena naspram muškaraca(kako fizičko tako i psihičko)što je tabu tema i ne prića se zbig sramote u javnosti.Valjda bi trebalo biološki promjeniti muškarca i ženu pa da i muškarci mogu rađati.Provjerite koliko je žena maltretirano i zlostavljano od strane muškaraca u ovoj skupini žena poduzetnica i neka nabroje u svojem susjedstvu žene koje su maltretirane ja nemogu.

VL
DO
dominik1D
11:00 06.03.2015.

Samo me zanima koliko košta ona sa dugom crnom kosom? I još me zanima koliko plaća Holy jer njoj nitko platio ne bi.

VL
Avatar tituš
tituš
12:28 06.03.2015.

Evo kako ORaH potiče ne sivu već crnu ekonomiju. Oni bi uveli kaznu za kupca seksualnih usluga, a što kada poduzetnica ne izda račun ili ga kupac ne traži i za to neznatno doplati "majci milosrđa", pa dobije uslugu "za badava", nema računa, nema PDV-a, nema prekršaja, nekma kazne! Jedino što ima jest strah od bolesti! I onako jadan i crnjak posao ode u crnu ekonomiju. Još veća perverzija ovaj posao razmatrati pod nazivom "Bolja strana poduzetništva – žena poduzetnica". Užas! Pakao! Najbolje da orahovke pokažu primjerom kako bi to funkcioniralo po njihovom planu!

VL
DU
Deleted user
11:46 06.03.2015.

Zamisli ove liberale. Oni bi zabranili prostituciju, umjesto da je legaliziraju. Oni napredna stranka... za što će se sljedeće zalagati, za zabranu pobačaja? Najviše prostitucije ima među homososkualcima.. hoće li zabraniti i njih?

VL
Avatar salaso
salaso
10:38 06.03.2015.

Šta prelazimo na američki sistem? Svi mogu imati oružje , ak se desi zlo....poslije ćemo tražit krivca....

VL
ZA
zaokica
12:10 06.03.2015.

Ocito da dobro prepisuju neke stvari kao i ova vlada A OVO JE ORAH PREPISAO OD SVEDSKE JER ONI JEDINI IMAJU TAKAV SISTEM KAZNJAVANJA KUPACA SEXSA !neznam koliko su svjesne toga da su se prodavacice i kupci sa ulica(usvedskoj neba javnih kuca)preselili na internet i javne mreze te u salone masaze i uljepsavanja.STARI ZANAT NE UMIRE NITI SE MOZE UKINITI

VL
VE
velikazmija
11:02 06.03.2015.

klijenti svi u bajbuk žene su na neki način uvijek ili gotovo uvijek žrtve ovi što idu od doma negdi se ili jadati ili izživljavati u zatvor a s njima ona majka iz gračaca što je kćeri podvodila - uodila - u istu krletku - s njima pa nek se provbodi--ja sam da se ksažnjava i klijentela i trebe ipak one ponekad znaju trn oštriti nepotrebno-

VL
DU
Deleted user
13:20 06.03.2015.

stani malo!!... ili sve ili nikoga.. ne može biti za jednu stranu ilegalno a za drugu legalno... zakon krše ( ili ne krše) zajednički.... ( u ritmu, hahaha)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.