Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK-ova taktika

Optužnica protiv HDZ-a gotova, Bajić do kraja rujna zatvara istrage

'12.01.2011., Ministarstvo pravosudja, Zagreb - Sastanak zajednicke komisije Hrvatske i Srbije za ratne zlocine. Mladen Bajic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
Autor
Ivanka Toma
14.09.2011.
u 11:00

Zbog približavanja izbora Bajić namjerava završiti sve istrage koje imaju političke konotacije i mogle bi utjecati na kampanju.

Zbog približavanja izbora Bajić namjerava završiti sve istrage koje imaju političke konotacije i mogle bi utjecati na kampanju

Podizanje optužnice protiv HDZ-a i otvaranje kaznenog progona stranke na vlasti gotova je stvar. Tako barem tvrde izvori bliski USKOK-u.

Iz istog kruga doznaje se da će Bajić do kraja rujna podvući crtu pod predmete koji imaju političku konotaciju i mogli bi utjecati na tijek predizborne kampanje i ishod izbora. Osim pokretanja kaznenog postupka protiv HDZ-a, to bi moglo značiti i završetak istrage i podizanje optužnice za slučaj Fimi medije – koruptivne afere koja se svodi na isisavanje novca iz državnih poduzeća, a sve pod diktatom Ive Sanadera i HDZ-a.

Afera Fimi media ključna je i za otvaranje kaznenog postupka protiv HDZ-a te za dokazivanje postojanja crnog fonda u HDZ-u i nelegalnog financiranja članova stranke na vlasti i predizbornih kampanja HDZ-a.

Prema zakonu, odgovornost pravne osobe proizlazi iz odgovornosti odgovornih osoba. U slučaju HDZ-a radilo bi se o odgovornosti bivšeg šefa stranke Ive Sanadera, glavnog tajnika Ivana Jarnjaka, rizničara Mladena Barišića te blagajnice Branke Pavošević. Kao odgovorna osoba spominje se i Ratko Maček, koji je uz Barišića rukovodio sastankom u travnju 2007. godine na kojem se javna poduzeća pozvalo da uplaćuju reket preko Fimi medije, te je bio direktor predizbornih kampanja u kojima se trošio crni fond. Možda se u krug odgovornih svrsta i aktualni glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić koji je, navodno, tražio uništavanje dokumentacije o uplatama i isplatama iz crnog fonda HDZ-a.

Komentara 197

Avatar grga-čvarak
grga-čvarak
15:18 16.09.2011.

Opet Komunjare seru po portalu

ZE
zendraf
11:07 14.09.2011.

Ajde, hvala Bogu da i tom HDZ-u napokon dolazi kraj za sva vremena. Ovo što raade je već odavno prevršilo svaku mjeru.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:30 14.09.2011.

kaj nova vlada napravi od bajića ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije