Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zloporaba položaja

Optužni prijedlog protiv Marinca, Šestaka i Šketa

marinac šestak
Josip Maljak
02.07.2010.
u 15:19

Podravka je, na nagovor Damira Polančeca, kreditirala obućarsku tvrku Slogu koja je završila u stečaju.

Protiv Darka Marinca i Zdravka Šestaka, bivših predsjednika Podravkine uprave, i Darka Šketa, bivšeg šefa uprave koprivničke obućarske tvrtke Sloge, a danas stečajnog upravitelja Peveca, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužni prijedlog zbog zloporabe položaja, nesavjesnog poslovanja i poticanja na zloporabu položaja. Riječ je o kreditu od pet milijuna kuna koji je Podravka 2007. godine dala Slogi iako su i Marinac kao šef uprave i Šestak, tada njegov zamjenik - kako tvrdi odvjetništvo - znali da je obućarska tvrtka pred stečajem.

U doba spornoga kredita provodio se plan za spas koprivničkih obućara koji je inicirao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec uoči parlamentarnih izbora 2007. godine, najavljujući da će sačuvati 600-tinjak radnih mjesta. “Polančecov plan” je propao, Sloga je završila u stečaju i trenutačno se rasprodaje njezina imovina, a sudbina preostalih 200-tinjak radnika neizvjesna je.

Nije tajna da su Marinac i Šestak kreditirali Slogu pod Polančecovim utjecajem, ali pet milijuna kuna nije joj pomoglo. Tvrtka je propala, Podravka ostala bez svog novca, a menadžeri dvaju poduzeća zaradili optužnicu.

Komentara 3

AN
ANNY
16:47 02.07.2010.

Konačno dobra vijest. Ako ništa drugo onda moralna satisfakcija, za sve one koji su na to mnogo prije ukazivali. Nadamo se da će sankcije biti pravedne !

AU
austria
16:12 02.07.2010.

Od kad nema Smranadera, konačno pravosuđe ima slobodne ruke ali još i onog ministra s kamionima čekamo u sudnici, Kamiončevića ili Rončevića....

VI
vidovit
08:48 03.07.2010.

K.... Politika ih je stvorila K.... Politika ih je uništila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije