Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasno

Optužen za slučaj Planinska: Čobankoviću ukinut imunitet

'26.04.2012., Zagreb - Petar Cobankovic odrzao u Saboru konferenciju za medije u vezi Planinske i ostalih slucajeva za koje ga se optuzuje da je radio kao ministar.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/4
04.09.2012.
u 08:35

− HDZ će stati svim legitimnim i legalnim metodama u obranu svojih članova rekao je Brkić. Nije htio špekulirati je li bilo ucjena koje je Sanader spominjao

Mandatno imunitetno-povjerenstvo jednoglasno je dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv bivšeg ministra Petra Čobankovića. Zahtjev je MIP-u poslao DORH, a Čobankovića se tereti da je kao ministar regionalnog razvoja počinio kazneno djelo s ciljem da drugoj osobi pribavi financijsku korist, čime je državi načinjena šteta od 38 milijuna kuna.

Potpredsjednik MIP-a i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić nije htio špekulirati o Čobankovićevoj političkoj budućnosti te je dodao da će o tome odlučiti nadležna tijela.

Na pitanje koliko ova odluka MIP-a te jučerašnje suđenje i izjave Ive Sanadera o tome da su ucjenama od nekih uglednih HDZ-ovaca izvučene informacije utječe na HDZ, kazao je: 

− HDZ ima novo vodstvo, a mi kao odgovorna stranka i odgovorni ljudi preuzimamo odgovornost za određene aktivnosti i devijacije koje su postojale unutar stranke.

− Naravno da će HDZ stati svim legitimnim i legalnim metodama u obranu svojih članova i nijedan član HDZ-a neće biti maknut sa strane ako za to ne postoje utemeljeni uvjeti, rekao je Brkić te dodao kako ne bi htio špekulirati je li bilo ucjena koje je Sanader spominjao. 

Čobanković je nedavno, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Stjepanom Fiolićem, Mladenom Mlinarevićem te dvije pravne osobe, Mesnice Fiolić i Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske "zaradio" optužnicu za slučaj Planinska. USKOK tereti Fiolića da je 2009. zgradu u Planinskoj prodao Ministarstvu regionalnog razvoja, po cijeni koja je bila znatno veća od tržišne.

U tome su mu, prema USKOK-u, pomogli Sanader, Čobanković te Mladen Mlinarević, čija je tvrtka izradila procjenu vrijednosti zgrade i zemljišta, po znatno većoj cijeni od realne. USKOK smatra da je tim malverzacijama proračun oštećen za oko 38 milijuna kuna, koje će, ako se optužbe dokažu, okrivljeni morati vratiti. Inače, tijekom istrage koja je trajala pet mjeseci, Fiolić i Čobanković iznijeli su obrane u kojima su priznali to što ih se tereti, a obojica su tvrdila da su to napravili po Sanaderovoj naredbi.

>>Čobanković priznao krivnju 
i ići će na godinu dana u zatvor!

Komentara 60

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:18 04.09.2012.

Vrati SVE otete hektare i SVE silne poticaje.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:21 04.09.2012.

Oteo je sebi i svojoj djeci nasu buducnost.

Avatar ivica48
ivica48
09:07 04.09.2012.

Dodjite i pogledajte cobijevu vinariju koja vrjedi milione eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije