Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Optužen monstrum čije su žene morale tetovirati njegovo ime

rat
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
15.02.2010.
u 16:37

Izraelac Goel Racon, 60-godišnjak koji je imao harem od 21 žene i otac je 49 djece, optužen je u Tel Avivu za držanje u ropstvu, silovanje, incest, prijevaru i cijeli niz drugih kaznenih djela

Izraelac Goel Racon, 60-godišnjak koji je imao harem od 21 žene i otac je 49 djece, optužen je u Tel Avivu za držanje u ropstvu, silovanje, incest, prijevaru i cijeli niz drugih kaznenih djela.

Imao djecu s – kćerima

Sud u Tel Avivu podignuo je optužnicu protiv Racona na 25 stranica u kojoj piše da je, predstavljajući se kao “božanska” ličnost, žene tretirao kao “pokretnu imovinu”.

Uz ostalo, optužen je i zbog toga jer je imao djecu s vlastitom djecom, javile su agencije. Tužitelji su naveli da je Racon skupljao novac od socijalne pomoći svojih žena, prisiljavao ih da uzimaju kredite od banaka koje im je potom oduzimao, prisiljavao ih da tetoviraju njegovo ime i lik na tijelu i zabranjivao im da stupe u kontakt sa svojim obiteljima, dok su mu djeca morala ljubiti noge kad god bi ušao u kuću.

Narcisoidni monstrum uvjerio je žene da je svemoćan i da ima natprirodne moći poput sposobnosti liječenja, ali i uništavanja i bacanja kletvi.

Zajednica je živjela prema Raconovim “pravilima”, a žene su morale plaćati kazne ako bi prekršile neko njegovo pravilo.

Tako je bilo “zabranjeno pričati gluposti”, za što je kazna bila 55 dolara, ili raditi “dok je ‘muškarac’ stariji od 12 godina u kući”, što je stajalo čak 800 dolara.

Tvrdi da nije kriv

Sve žene i djeca živjeli su u pretrpanim stanovima u Tel Avivu.

Neke od tih žena rekle su da je on za njih bio neodoljiv i da su doživjele “duhovno spajanje s njim”.

Racon, koji se nalazi u pritvoru, tvrdi da nije kriv ni za jedno nedjelo koje mu se stavlja na teret i da su žene dragovoljno pristale živjeti s njim.

Policiji je već godinama poznat njegov slučaj, ali nije mogla ništa dok se tri žene nisu požalile socijalnoj službi.

Ključne riječi

Komentara 10

MR
mrle
17:18 15.02.2010.

to je lik drugi u njegovim godinama sjede pred telkom i komentiraju politiku

OB
-obrisani-
21:04 15.02.2010.

alfaman Ma samo sto nije stigla \"dirvezantska bojna\". Znas onu izreku: \"Evo meda za medvjeda\" ;-) Inace, ovaj \"haremski\" idiot je za svaku osudu. Ocito zbog neposrednog susjedstva \"PUSTINJSKI MANITU\", zarazio je i ovog bolesnog \"haremasa\". Pozdrav Pozdrav

OR
orisis
07:20 16.02.2010.

dok se zhene nisu pozhalile...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije