Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitna sjednica

Voda u Sl. Brodu nije ispravna za piće ni nakon termičke obrade!

Foto: Vedran Balen
1/5
30.03.2018.
u 23:00

Građani su upozoreni da ne koriste vodu za piće, ni na koji način

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara večeras je sazvao hitnu sjednicu gradskog Stožera civilne zaštite nakon što je zaprimio službenu informaciju županijskog Zavoda za javno zdravstvo da je drastično povećana koncentracija ugljikovodika u vodi te da voda nije zdravstveno ispravna

Građani su upozoreni da ne koriste vodu za piće, ni na koji način. To znači da voda iz vodovodnih cijevi nije zdravstveno ispravna niti nakon termičke obrade. Za sada nije poznato do kada će trajati nastale okolnosti.

 - Građani moraju znati kako će im voda potrebna za piće biti osigurana iz državnih zaliha, a sve detaljne informacije biti će pravovremeno objavljene na službenim stranicama Grada i putem medija - poručili su iz Gradske uprave. 

1/10

Prvi uzorci vode odneseni su na analizu i testiranje danas poslijepodne, nakon što je Duspara javno upozorio kako nadležne institucije umanjuju razmjere ekološkog incidenta koji je doveo do ove alarmantne situacije. Rezultati analize vode navodno su pokazali i deseterostruko veće količine u uzorcima od dopuštene granične vrijednosti.

Komentara 14

AR
anica.rendulic
23:57 30.03.2018.

Tako je to uvijek - kad se ima love za sve druge kur.e koji nisu egzistencionalno važni onda je sasvim logično da ovakve katastrofe nisu čudnovate - ni za vrijeme Domovinskog rata se tako šta nije događalo - nek se srame svi oni koji su za to odgovorni, svejedno iz kojih se to razloga dogodilo - to je jedna vrlo važna i najprioritetnija stvar s kojom se ne smije tako lakomišljeno baratati...

DU
Deleted user
06:57 31.03.2018.

Ovdje je možda riječ o lokalnom problemu - no, kad se šire sagleda situacija u RH, najmanje tri velika i bitna grada u Hrvatskoj imaju problema s zdr. ispravnosti vode za piće (Dubrovnik, Split i Sl. Brod) i to je na stotine tisuća obitelji koje su ugrožene, iako plaćaju (i to veliku) cijenu m3 vode i sve one silne namete (oborinske vode i sl.) na kraju računa. Što pak govori samo za sebe, odnosno komunalcima u Hrvatskoj je prioritet "naplatiti", ako treba i ovrhom, a za proizvod (humoristički rečeno, to je trošak el. energije pumpi i postrojenja) ne haju odnosno Vlada RH mora energično djelovati i osvijestiti ih nizom zakonskih "krošeja" da moraju ulagati u infrastrukturu i procesna postrojenja za preradu vode, da bi bila hig. ispravna, a ne samo naplatiti potrošnju krajnjem kupcu. No, takvi zakonski poduhvati već prelaze okvire mogućnosti i intelekt. stanja svake hrv. Vlade, zar ne? Njima je također "glavno" da na računu za komunalije, na kraju svih stavki, kad se podvuče crta bude PDV 25 %!!! Brojila se okreću u ritmu - 1 kubik komunalnom, 1 kubik komunalnom, 1 kubik komunalnom, 1 kubik Vladi u proračun!

NE
Neonacionalist
01:28 31.03.2018.

Evo ovdje u Splitu već duže vrijeme voda nije za piće ili zapravo više neznam je li ili nije , svakako ima već mjesecima kupujem vodu kao i mnogi drugi koliko vidim a zaista se nisam nadao da ću too dočekati , stvarno neznam kako to i to izgleda svaki put kad padne obilnija kiša jer još nitko nije dao neko suvislo objašnjenje zbog čega , spominjali su se neki filteri pa što ne nabave ako trebaju , znam samo da je oduvjek bila dobra voda a sada kao više nije . Uz lošu vodu tu je i gotovo svakodnevni smrdljivi zrak kako već mjesecima traje ova sanacija Karepovca , dakle zagađena voda i zagađeni zrak a prije se čovjek mogao hvaliti kako imamo čistu vodu i zrak . Inaće nevezano konkretno za temu jeste li primjetili kako sve nekako iz godine u godinu ide na gore ali baš sve , neznam koliko je to možda moj subjektivni dojam ali zapravo objektivno sve je lošije nego prije da li u sportu , u politici, u zdravstvu , odnosa među ljudima ma koje god polje života dotakneš .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije