Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Bajić branio je izvještaj o radu državnih odvjetnika

‘Spreman sam preuzeti odgovornost za rad u DORH-u, ali ne i izvan njega’

Mladen Bajić
Marko Lukunić
21.10.2009.
u 16:43

U uvodu je odbacio sve kritike oporbe koja je tvrdila da se DORH neuspješno bori protiv korupcije i da takve predmete drži u ladicama.

– Tražite moje razrješenje i smjenu, ali u državnim odvjetništvima radi puno vrijednih ljudi i to odvojite od moje odgovornosti – poručio je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić oporbi koja se obrušila na izvještaj o radu državnih odvjetništava 2008.

Percepcija javnosti

– Uvijek sam spreman preuzeti odgovornost za sve što nije bilo u redu u radu DORH-a, ali ne i izvan njega – poručio je Bajić.

U uvodu je odbacio sve kritike oporbe koja je tvrdila da se DORH neuspješno bori protiv korupcije i da takve predmete drži u ladicama. Bajić se požalio na percepciju javnosti koja, kaže, DORH doživljava kao tijelo općeg nadzora koje bi trebalo samo istražiti nepravilnosti te podnositi kaznene prijave. Smatra da se takva slika o DORH-u stvorila upravo zbog njegove uspješnosti, odnosno zato što je poduzimao neke radnje koje su trebala poduzeti druga tijela.

– Struktura kriminaliteta nepromijenjena je, no ostaje da je u gospodarskom kriminalitetu manja uspješnost – poručio je Bajić. Govoreći uime kluba SDP-a, Nenad Stazić istaknuo je da je zavidna efikasnost u progonu općeg kriminaliteta, ali da nisu tako uspješni u istragama u kojima su počinitelji u krugu ili iz politike.

Dobro rade posao

– Vješt ste medijski manipulator, uvijek se skrivate ili iza policije ili iza suda – Bajiću je poručio Ivan Drmić (HDSSB).

Bajić je u nekoliko navrata zastupnicima koji su ga prozivali udijelio packe. Predsjedajući Vladimir Šeks upozorio ga je kako je on tu da opomene zastupnike te da to nije Bajićev posao. Na Bajićevu tvrdnju da nije pod utjecajem politike i da nikad nitko od političara nije na njega utjecao, opet se javio Drmić i iznio osobni primjer.

– Meni ste osobno 2000. godine savjetovali da podnesem žalbu kad je protiv mene dignuta optužnica dok sam bio direktor Radija Đakovo. Podnio sam žalbu i nakon samo 15 dana postupak je obustavljen – pohvalio se Drmić, na što mu je Bajić odbrusio:

– Neću vam dopustiti da ovdje iznosite takve objede!

Na kraju je Bajić poručio kritičarima u Saboru:

– Ne znam kako ću sutra na posao jer nisam siguran da ću moći nastaviti svoj posao nakon ovakvih kritika. Mislio sam da smo dosad dobro radili svoj posao, ali vidim da većina vas tako ne misli. Kad je to tako, molim da pokrenete pitanje moje odgovornosti i mogu li obavljati ovaj posao do kraja mandata – završio je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Ključne riječi

Komentara 26

OB
-obrisani-
19:40 21.10.2009.

---po priči Bajića....on i njegova ekipa rade dobro,odlično...hmmm,kaže uspješno. Po logici stvari na njemu sada red da se razboli kao ostali iz afera koje je godinama zataškavao ili da operira koljeno...a možda i upala pluća kao car Ivo prije nego je pobjegao.Svatko se razboli pa valda će i Bajić......pa onda i njegov rad staviti pod istragu ....ako nije sposoban neka ide

PI
Pippo9
19:45 21.10.2009.

sdp je stranka u raspadu...nekada druga stranka danas je postala predmet sprdnje i ismijavanja

OB
-obrisani-
18:51 21.10.2009.

..Koliko znam postoji i Ured za suradnju s Haaskim sudom pri Vladi RH. Sto je taj ured ucinio u ovoj stvari?..u smislu obrane, osim sto je slao dokaze.... Zelio bih to znati. Ali i Bajic sa svojom \"korumpirano-nesposobnom\" brigadom mogao mogao je vise uciniti da je htio. A nije. Ili nek kaze tko ga je prijecio da nije ili nek odstupi. ..jeli vam poznato, ko salje Dokumente u Haag......pogodite..!!!!..Mesic sigurno nije, kako neki vole spomenuti...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije