Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni

Oporba napustila sabornicu zbog Zakona o golfu

Golf
VL
18.06.2010.
u 13:34

Luka Bebić nije se dao smesti poručivši SDP-ovcima, koji su za glasovanja napustili sabornicu, da je zakon donesen, a da se oni mogu dalje žaliti ako žele Ustavnom sudu.

Saborski zastupnici izglasali su danas Zakon o pronalaženju, obilježavanju i održavanju grobova žrtava komunističkih zločina nakog Drugog svjetskog rata koji su predložili HDZ i HSS.

Za zakon su ruke podigli svi zastupnici osim SDSS-ovaca Milorada Pupovca i Ratka Gajice.

Izglasan je i Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dobit te izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak. Izglasan je i Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o igralištima za golf, za što je glasovalo 76 glasova zastupnika.

Na to je reagirao SDP-ovac Gordan Maras istaknuvši da je povrijeđen poslovnik prilikom izglasavanja izmjena i dopuna Zakona o golfu jer je to organski zakon koji zadire u pravo vlasništva te je zbog toga, smatra Maras, trebao dobiti minimalno 77 glasova.

No predsjednik Sabora Luka Bebić nije se dao smesti, poručivši SDP-ovcima koji su za glasovanja napustili sabornicu, da je zakon donesen, a da se oni mogu dalje žaliti ako žele Ustavnom sudu.

Komentara 8

OB
-obrisani-
19:31 18.06.2010.

Brige hadezeovce za proizvodnju i industrijalizaciju. Sad kad su nas opelješili, sad će malo plandovati kao prava aristrokracija sa svojim \"EU-prijateljima\" igrajući golf na terenima koje otmu od poljoprivrednika i ostalih građana......

EH
Ecce homo
14:08 18.06.2010.

Ipak smo u nečem prvi i jedina na Svijetu. Jedini imamo zakon o golfu (eufemizam za proširenu pljačku, konfiskaciju tuđe zemlje). Uistinu su nezasitni, a ne znaju da će im biti dovoljno 2 metra kvadratna.

LU
lulu
18:40 18.06.2010.

slazem s s alvinom ........ dosta više s tim golfom, gradite tvornice, u svakom slucaju je bolje da one zagađuju i jačaju hrv.privredu nek golf igrališta na kojima ce stranci jest strano, pit strano, oblacit se strani itd...samo ce koristit zemlju nas seljaka i trovat je otrovima,ne zanima nijh Hrvatska..nek budale koje daju da im za te gluposti iskorištavaju zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije