Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži ostavku

Oporba maše optužnicom, Kirin odmahuje Forbesovom listom

'12.01.2006., Zagreb - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin odrzao je konferenciju na novinare povodom upada policije u prostorije HVIDRA-e.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Željko Lukunić/Pixsell
14.06.2012.
u 19:56

Dosad je njegovu ostavku tražila oporba, a uskoro će to tražiti i njegovi partijski prijatelji, kaže Siniša Prpić, vijećnik HSPD-a

Ni današnja sjednica Gradskog vijeća Virovitice nije prošla bez kritika upućenih bivšem ministru policije i gradonačelniku Ivici Kirinu. Oporba traži ostavku, a HDZ-ova koalicijska vlast još ima dovoljno ruku da takav zahtjev ne usvoji.

– Od 2. listopada 2010. pozivam gradonačelnika Kirina da podnese ostavku jer je postao teret svome gradu. Dosad je njegovu ostavku tražila oporba, a s obzirom na promjene u HDZ-u, uskoro će to tražiti i njegovi partijski prijatelji. Najveća je šteta za gospodarstvo, jer tko će potpisivati ugovore s gradonačelnikom za kojega se ne zna hoće li ga se sutra zateći na funkciji! Svi koji su imali posla sa Sanaderom završili su u Remetincu. Pametan čovjek odlazi kada sam procijeni trenutak, onaj koji to nije, odlazi kada ga netko tjera – kaže Siniša Prpić, vijećnik HSPD-a. Kirin je pred vijećnike izašao mašući podacima s Forbesove liste koji potvrđuju da je Virovitica među prvih 20 gradova koji pokreću Hrvatsku.

– Nisam štetio svome gradu, što pokazuje nalaz Državne revizije o gradskom proračunu. Svoj posao radim pošteno i odgovorno, a onaj tko je to činio neka odgovara pred sudom – kaže Kirin.

Ključne riječi

Komentara 4

TO
Toni50
20:02 14.06.2012.

Hrvatska osim bjede u ekonomskom smislu besparici ima samo sramote, i stalno se obračunava sama sa svojim hrvatima i političarima; ali jeli čudo ?

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:13 14.06.2012.

" Najveća je šteta za gospodarstvo, jer tko će potpisivati ugovore s gradonačelnikom za kojega se ne zna hoće li ga se sutra zateći na funkciji! " ... ovo mi je poznato ?!?! ... možda ima veze sa "prvim bahatim",", mislim čačić se zove ... zapravo gradonačelnik neke "palanke" teško da može biti neka faca u sklapanju takvih ugovora no prvi, jedini, nezamjenljivi, koji hoće H- i T-elektrane graditi, nizinske i ine pruge, zrakoplovne baze i koje kakve shutlove ipak je nekako bliže ovoj pretpostavci nekog od odbornika iz te "palanke" ... strava ...

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
21:15 14.06.2012.

a da se rješite "gradova" ispod 100 000 ljudi? to su malo veća sela ! koje troškove stvaraju bespotrebni gradonačelnici i njegova svita neradnika i beskorisnih? pa za 5 godina oni požderu više no što se u 20 godina investira !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije