Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miljenić u zadru

'Općinski i trgovački sudovi do kraja godine u e-spisu'

Orsat Miljenić portal (1)
Dino Stanin/PIXSELL
10.04.2013.
u 13:31

- Mi nismo generalno zadovoljni na nacionalnom nivou i svako tko ima predmet od 15 godina ne može biti zadovoljan. Sada se ipak puno više predmeta riješava nego što se prima i pozitivni su trendovi - rekao je Miljenić.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u Zadru je nakon sastanka s predsjednicima sudova novinarima prezentirao rad Ministarstva na reformi i informatizaciji pravosuđa.

- Svi naši općinski i trgovački sudovi će biti u e-spisu do kraja ove godine odnosno bit će potpuno povezani i informatizirani s bazama podataka u Ministarstvu. Po prvi puta ćemo uvesti mogućnost da svako može vidjeti po svom broju spisa što mu se događa i što je napravljeno. I predsjednici sudova će u svakom trenutku moći vidjeti što se događa s pojedinim predmetima. i oni će se morati brinuti o ažurnom riješevanju. To će se ažurirati svaku noć odnosno dnevno - rekao je ministar Miljenić koji je na upit zadarskih novinara o zadarskom pravosuđu rekao kako situacija u Zadru nije dobra, ali da se događaju pozitivni trendovi.

- Mi nismo generalno zadovoljni na nacionalnom nivou i svako tko ima predmet od 15 godina ne može biti zadovoljan. Sada se ipak puno više predmeta riješava nego što se prima i pozitivni su trendovi - rekao je Miljenić. 

>> Ministar pravosuđa: Mamićeva je izjava nedopustiva i necivilizirana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije