Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marija bistrica

'Opasnost je da nećemo moći reći je li dijete muško ili žensko'

marija bistrica (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/8
06.10.2013.
u 13:20

Uz pripadnike svih rodova vojske na 21. hodočašću vojno – redarstvenih snaga bili su i pripadnici MUP-a

- Za pripadnike Oružanih snaga katoličke vjeroispovijesti ovo hodočašće ima izuzetan značaj, a velik broj hodočasnika je znak snage i vjere u dragoga Boga i dokaz da upravo naši vojnici poštuju Majku Božju i rado dolaze u Mariju Bistricu. I za mene je to izuzetan značaj jer sam i sam katolik – kazao nam je po završetku svete mise u Svetištu Majke Božje Bistričke načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Drago Lovrić.

Uz pripadnike svih rodova vojske na 21. hodočašću vojno – redarstvenih snaga bili su i pripadnici MUP-a, a priključili su se i branitelji i članovi njihovih obitelji iz svih hrvatskih županija, stopostotni hrvatski ratni invalidi, djeca, supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata te predstavnici brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a bili su i predstavnici vojske BiH.

- Ovo je jedan poseban doživljaj i jednostavno treba danas biti tu. Tu je atmosfera koja omogućava da pronađemo svi mi zajedno svoj unutarnji mir, pa tako i pripadnici policije, da nađemo mir sa svijetom koji nas okružuje, da budemo dobri ljudi i u krajnjem slučaju da budemo bolji profesionalci – kazao nam je zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.

Misno slavlje predvodio je splitsko – makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, a koncelebrirali su brojni svećenici iz Hrvatske, Slovenije, Vatikana, Bosne i Hercegovine te Francuske, a među njima i domaćin vojni ordinarij u RH Juraj Jezerinac.

Ističući potrebu da treba živjeti i reagirati u vjeri u svojoj propovijedi mon. Barišić zapitao je nismo li se odvojili od vjere u stvarnom životu, odnosno neki se „umirovili“ nakon svete potvrde. Možda sredina, kazao je, ne vidi i ne prepoznaje kršćane jer smo postali bojažljivi . Zbog bojaznosti da se prepuštamo idejama bez istine mons. Marin Barišić je istaknuo da je u toj bojažljivosti „opasnost da više nećemo znati, niti smjeti reći je li dijete muško ili žensko, jesu li roditelji otac i majka ili slovo A i B, broj 1 i 2“. Stvarnost se, kazao je, ne smije iščupati iz kršćanskog korijena.

>> "Ako se ugasi svjetlo vjere, mrak obuzima odnose među ljudima"

>> Vigilare: Novi zdravstveni odgoj i dalje predstavlja problem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije