Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Opasno vrijeme u dvije regije: Budite na oprezu, moguća kiša koja se ledi na tlu

Gusti snijeg i poledica otežavaju prometovanje na autocesti A6 Zagreb - Rijeka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
15.01.2024.
u 07:05

Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima, upozorio je DHMZ

Vrijeme će danas biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji moguće i grmljavinom. U sjevernim i istočnim kopnenim krajevima kiša se ujutro može mjestimice smrzavati na hladnom tlu, a krajem dana prelazit će u susnježicu i snijeg. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, od sredine dana najprije na sjevernom dijelu u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak, u noći na buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za četiri hrvatske regije. Za srednju i južnu Dalmaciju upozorenje je izdano zbog jakog juga koje će puhati do 75 kilometara na sat. Za osječku i zagrebačku regiju žuti meteoalarm upaljen je zbog moguće poledice. 

– U noći i ujutro mjestimice moguća kiša koja se ledi u dodiru s hladnim tlom. Navečer susnježica i snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Visina novog snijega 0-5 cm. Minimalna temperatura od -4 do 0 °C – upozorenje je za osječku regiju dok za zagrebačku upozoravaju zbog kiše koja će se lediti u dodiru s hladnim tlom. 

VEZANI ČLANCI: 

– Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama – upozorava DHMZ. 

Sutra pak razvedravanje sa zapada, na istoku ujutro još malo snijega a na jugu kiše. U središnjim predjelima prijepodne ponegdje magla. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ujutro su podno Velebita mogući olujni udari. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna od 3 do 8, na moru od 9 do 13°C.
 

GALERIJA Zapanjujući prizori Plitvičkih jezera: Snijeg i debeli minusi zaledili su slapove

Gusti snijeg i poledica otežavaju prometovanje na autocesti A6 Zagreb - Rijeka
1/74

 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, smanjena je vidljivost zbog magle na cestama u Gorskom kotaru, zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog izvanrednog događaja dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 t.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (te ostala vozila bez zimske opreme) na cestama u Lici. Usporeno se vozi u zonama radova: na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera vozi se po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 km na sat;  na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije