Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Nurkovcu kraj Požege pronađen arsenal oružja

Opasna "igra" dvojice maloljetnika s bombama završila bez ozljeda

bomba
Duško Mirković/PIXSELL
17.02.2010.
u 15:15

Pronađeno je 100 grama eksploziva TNT, 396 komada streljiva, automatska puška s odrezanom cijevi i četiri spremnika za automatske puške, 8430 komada streljiva, veće količine detonatora, upaljača, detonirajučeg štapina i ručna bomba.

POŽEGA - Jedan od najvećih arsenala zaostalog oružja nakon rata otkriven je u Nurkovcu nedaleko od Požege. Pronalazak oružja prijavio je u ponedjeljak navečer 39-godišnji muškarac čiji je 15-godišnji sin sa svoja dva školska prijatelja oružje našao u napuštenoj kući još prije petnaest dana.

Drugog dana muškarac je policiji predao dio oružja i to 100 grama TNT eksploziva, 396 komada streljiva, automatsku pušku s odrezanom cijevi i četiri spremnika za automatske puške.

Kada je policija ušla u napuštenu kuću, pronašla je još 8430 komada streljiva, veće količine detonatora, upaljača, detonirajućeg štapina i ručnu bombu, no tu neobičnoj priči nije bio kraj.

- Policija je utvrdila i kako su dvojica mladića od 15 i 16 godina, a nije riječ o dječaku čiji je otac prijavio oružje, nedaleko od sela Kunovaca aktivirali i bacili osam ručnih
bombi. U trag se ušlo i jednom 17-godišnjaku pa je od te trojice mladića naknadno oduzeto još 174 komada streljiva te veče količine detonatora i upaljača što sve potječe iz spomenute kuće. Sve naoružanje pripadalo je bivšem 70-godišnjem vlasniku kuće, a on ga je prikupio 1991. i 1992. godine od hrvatskih vojnika te nakon toga dio streljiva prodavao kao sekundarnu sirovinu - kazao je glasnogovornik PU požeško-slavonske.

Opasna igra mladića s bombama srećom prošla je bez ozljeda, ali su sva trojica, kao i 70-godišnjak, zaradili kaznene prijave i optužni prijedlog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije