Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manfred Weber:
Povratak na članak

'Oni koji slave Brexit ne znaju što ih čeka – ovo je povijesna greška V. Britanije!'

V. Britanija mora platiti sve financijske obveze izlaska iz EU jer se od stola ne može otići neplaćenog računa, pa tako ni u razvodu braka, rekao je Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke.

Komentari 29

IM
Immanuell
10:14 30.03.2017.

Njegov govor je zapravo potvrda britanske odluke o napuštanju EU. Zluradost i prijetnje otkrivaju što je zapravo posrijedi; pod krinkom velike demokracije, pluralizma i širokih obzora krije se gomila financijskih obveza koje svaka članica mora ispuniti da bi to i ostala. Prilikom izlaska ne samo da se nije razdružilo ljudski i normalno kako to i dolikuje, nego seneprekidno prijetilo nekakvom krizom koja je naravno izostala. Velika Britanija je podmirivala cca 18% ukupnih financijskih obveza Unije, što je golema suma ako znamo da je 18% otprilike 1/6 ukupnog budžeta, a Unija se sastojala prije Brexita od 28 članica. Ovaj tip je čisti birokrat i može samo lajati u prazno od muke.

VL
AN
Ana33
08:12 30.03.2017.

Od izlaska VB imat će koristi svi osim Nijemaca! Manje će izrabljivati siromašne zemlje... Zato i "vrište"... Pametnog li Trumpa!

VL
IB
istina_boli
13:14 30.03.2017.

Ceka ih ono sto si sami skroje, a ne sto im servira kriminalna eu banda.

VL
MI
milanzg123
09:09 30.03.2017.

euro politićari lažu narode unije ponajviše radi samih svojih dobitaka i toćkas i isto tako i naš premijer jućer jer da je sad izići na referendume po državama i postavit im to pitanje budite sigurni da bi odgovor u šezdeset pet posto bio izlazak iz paćvarnice po svim zemljama unije i nek ne lažu i mažu sami sebe jer narodu je unije navrh glave

VL
AA
aabbcc
09:58 30.03.2017.

Neka se brine za one sto jesu u EU a ne za Britance, one sto nisu u EU. Nisu Britanci mutavi pa da drugi iz EU kobojagi brinu za njih.

VL
Avatar superhik74
superhik74
18:35 30.03.2017.

Odmah do ovog ovaj naslov: "EU tuguje-Britanija prva clanica koja ga je napustila." Hmmm...izgleda da puno vise tuguje EU birokracija nego Britanski narog koji se iskoprcao iz neoliberalne birokratske tvorevine.

VL
DU
Deleted user
10:13 30.03.2017.

Kad neko zeli napsutiti neku zajednicu,udrugu,ili propali brak,on ne pita za cjenu tog razdruzivanja,samo da sto prije to prodje i izadje se iz te zajednice,tako i Britanija,nece oni zaliti ni za cim,oni su jednostavno resili izaci iz tog EU-mulja,i nijih cjena ne interesuje.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:25 30.03.2017.

britanci će platiti svoj dio, ali će i povući svoj dio. s tim da ako su dali zahtjev za izlazak, time valjda automatski gube i pravo zahtjeva za novcima od unije. ne vjerujem da britanska diplomacija tu ne bude uspjelala riješiti u korist britanije. britanci skoro 3 puta više uplate nego što povuku van. to će se poznati itekako na članicama tipa poljske, koja povlači iz eu fondova 4 puta više nego što uplate. cijela eu će poznati odsustvo britanaca u proračunu nije, iz kojeg se tako fino dijelilo sve ove godine. a jel znate da su britanci od ulaska u uniju tražili da se subvencije poljoprivredi drastično smanje, a taj novac usmjeri u proizvodnju i radna mjesta? tko je bio da poljoprivreda ostane masno potpomagana? francuzi, španjolci, pa čak i nijemci. eto, bez britanaca eu će imati još jedna problem, o kojem šute. a taj problem se zove 'britanija u eu kao kamen spoticanja, američki igrač'. bez britanaca eu više nema taj luksuz za svoje promašaje kriviti britance.

VL
DU
Deleted user
20:50 30.03.2017.

hehehe nijemci su imali genijalnu ideju da preko EU opljačkaju narode, ali su se malo preračunali,jer britanci bolje znaju od njih što je pljačka, pošto su dugo vremena i sami živjeli pljačkajući kolonije hehehe...britancima je ispod časti da njih drugi pljačkaju...kao što je njemačka već opljačkala Grčku i sad se sprema da opljačka i ostale balkanske države gurajući ih u EU

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:45 30.03.2017.

dosta više plaćenih oglasa i hvalospjeva o uniji... britanci su rekli dosta i spremni su podnijeti cijenu izlaska jer će dugoročno biti u plusu ... što je nama donijela unija?? nekoliko desetaka novouhljebljenih , milionske prevare sa eu fondovima koje će doći na naplatu svima nama , postali smo otpad za loše proizvode iz unije a sve što se pozitivno prikazuje namjenjeno je manjoj skupini ljudi uglavnom dubljeg đepa...

VL
DA
Darko22
08:56 30.03.2017.

Birokratski vampiri na aparatima

VL
AA
aabbcc
14:37 30.03.2017.

Malo postovanja prema volji naroda a referendum nije slucajno ni odrzan ni prosao. Britanci su zadrzalu funtu, svoju valutu i vec u startu bili oni malo pametniji od drugih u EU.

VL
DU
Deleted user
09:16 30.03.2017.

Koliko pisanja o tom Brexitu isto kao i o pobjedi Trumpa. Dok cijela Europa financijski propada o tome se malo piše jer političari tu krizu ne žele rješavati jer bi onda morali napraviti preustroj cjelokupne sadašnja politike koja je i dovela do Brexita. Toliko o tome.

VL
DU
Deleted user
09:38 30.03.2017.

znaci kao i 45 g sistem je isti samo pod drugim imenom kod kapitulacije placa se osteta sa penalima i dalje si rob dok oni ne kazu dosta a to nece biti tako ubrzo

VL
MR
mrkvan
17:24 30.03.2017.

Osim ako se ne sprema daljnje produbjivanje sukoba EU-Rusija pa Britanija želi ostati izvan toga.

VL
DJ
djakputnik
07:57 30.03.2017.

Velika Britanija je napravila najpametniji mogući potez, koji bi trebali napraviti i svi ostali. Uz ogromnu administraciju koju ima svaka država (hrvatska definitivno ima previše) dobili smo ogromnu administrativnu mašineriju u Bruxellesu sa nenormalno visokim primanjima. A što rade? Normalno da će se oni zalagati za opstanak EU. Kao fol bore se za GMO-free zone, a što čitamo u zadnje vrijeme?

VL
KH
k.h.9
12:28 30.03.2017.

Sada čak i neprijatelji Velike Britanije slave tu zemlju! Za EU nije dobro da tako jedna velika i bogata zemlja koja je više uplaćivala u EU fondove nego uzimala, napušta zajednicu. To je vjerojatno početak rastakanja EU koji će dugoo trajati a na kraju nam vjerojatno slijede ratovi, jer, EU je ipak nekako bila garancija za Mir u Europi. Da li bi smo mi to stvarno htjeli?

VL
ST
Startrack
12:00 30.03.2017.

Hrvatska ima najbolje ekonomske pokazatelje u zadnjih dvi tri godine na cjelom svjetu a to je iskljucivo jer je pristupila EU. Pa normalno da je za firme bolje imat trziste od nekolko stotina milijuna ljudi.

VL
BR
brojevi
10:26 30.03.2017.

Antonio Lopez izrekao je jednu veliku istinu: " U povijesti britanske diplomacije tradicija da V. Britanija europske zemlje drżi podijeljenima." Duet Theresa May i vojvoda Šešelj mogu sada zajedno pjevati onu; "Vusija, Bre Svbija ne treba nam unija..."

VL
ST
Startrack
11:58 30.03.2017.

Ovo je smjesno ovdje sta pisu o EU. EU je donjela prosperitet cjeloj centralnoj Europi ukljucujuci i Hrvatsku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.