Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronašli je u kabulu

Onesposobili bombu od čak 8 tona, najveću ikad u Afganistanu

bomba (1), oružje, sreljivo. afganistan
Reuters/Pixsell
15.03.2013.
u 12:46

Bomba je bila spremna za detonaciju te je mogla uništiti područje u radijusu od 1,5 kilometara

Sigurnosne snage u Kabulu u Afganistanu onesposobile su kamionsku bombu od gotovo 8 tona eksploziva, najveću ikad otkrivenu u toj zemlji, donosi Reuters. Bombu su otkrili u istočnom Kabulu, a bila je spremna za detonaciju. Sadržavala je natrijev klorid, amonijev nitrat, druge neke kemikalije i dizel.

– Ova kamionska bomba mogla je uništiti područje u radijusu od oko 1,5 kilometara. Možete zamisliti kakva bi to bila katastrofa? – rekao je Shafiqullah Tahiri, glasnogovornik nacionalne uprave za sigurnost.  

>> Osmero djece i policajac žrtve bombaša samoubojice

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
17:13 15.03.2013.

Ja pijem i jedem neke kemikalije svaki dan i dobro se osjecam. Najbolje mi ide jedan dio dihidrogen oksids s dva djela bjelog vinceka. Neukoma najvaznije da je nesto "kemikalija" odmah je smrtonosnije. Natrijev klorid je narocito opasan kada se stavi malo na "cuspajz" od graha: i eksplozivan i bojni otrovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije