Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽILI GA ZA NAMETLJIVO PONAŠANJE

Ona prekinula vezu, a on je godinama pratio, zvao, gnjavio te joj u kuću ubacio prisluškivače!?

Sud
Foto: pixabay
1/2
21.08.2023.
u 16:17

Muškarac je na vratima žrtve kao i na vratima njezinih susjeda ostavio ukupno 108 računalnih ispisanih poruka na listovima papira A4

Prvo su bili u vezi. Onda ju je ona prekinula. On se prvo ponašao kao da je to prihvatio. No, onda ju je počeo pratiti, zvati s nepoznatih brojeva, dolaziti joj na posao, na kućna vrata, prigovarati joj zbog kontakata s drugim osobama.... Ukratko, život joj je pretvorio u pakao, a sve se pogoršalo kada ju je počeo tajno snimati i pratiti!? Ubacio joj je prisluškivač u kuću, tajno snimajući što govori, a na koncu je na njezinim vratima i vratima njezinih susjeda ostavio ukupno 108 računalnih ispisanih poruka na listovima papira A4.

Zbog svega toga je sada optužen (samo) za nametljivo ponašanje te tužiteljstvo predlaže da ga se osudi na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Traže i da mu se zabrani svaki izravni ili neizravni kontakt s oštećenom, zabrani da joj prilazi na manje od 150 metara te da mu se zabrani da posjećuje određena mjesta, odnosno njezine adrese stanovanja i posla. 

VEZANI ČLANCI:

Sve navedeno događalo se od kraja 2017. do ožujka 2023. godine. Tijekom istrage K.M. (44) se branio da žrtvu poznaje od 2016. godine te je tvrdio da su bili prijatelji do ljeta 2022. kada su se posvađali. Nijekao je da ju je pratio automobilom, tvrdio je da joj je poklanjao stvari i novac te da je na koncu samo tražio da mu ona to vrati... "Samo sam htio da mi vrati moj novac i mačke, nikada joj ne bih naudio", branio se optuženi K.M. No, žrtva je cijelu situaciju doživjela drugačije. Potvrdila je da je s K.M. nekoliko mjeseci bila u vezi, no navela je da je vezu odlučila prekinuti jer je K.M. bio ljubomoran i posesivan

- Sve je želio imati pod kontrolom i sve mi se češće počeo miješati u život, pa sam odlučila to okončati. U početku je to prihvatio, no onda mi je počeo dolaziti na posao. Htio je da se pomirimo, što sam odbila. Počeo mi slati poruke da prolazi pored moje kuće, da je vidio da je svjetlo upaljeno... Kada sam se preselila na novu adresu, počeo me intenzivno kontaktirati, optuživati me da ga varam, napadati mi ako bi me vidio s nekim u društvu... U početku sam mu odgovarala na te poruke, jer sam mislila da će prestati, no onda me počeo ucjenjivati tvrdeći da će se ubiti. U tim porukama bilo je napisano ono što je mogao znati samo ako me prisluškivao - objasnila je žrtva. Dodala je i da je muškarac u ljeto 2022. došao kod nje kuće i rekao da će joj sve priznati.

- Kazao je da me je prisluškivao i tada je iz kuhinjskog elemenata izvadio prislušni uređaj te mi je kazao da ga je postavio početkom 2022. godine. Kazao mi je čak da je povremeno morao dolaziti da mu mijenja bateriju. Tvrdio je da sam mu dala dozvolu da me prisluškuje, a u kuću je dolazio kada mene nije bilo. Našla sam još neke prislušne uređaje. Prijavila sam ga i po naputku mu policije kazala da ne želim ni da mi dolazi kući ni da mi šalje poruke ni da mi donosi darove, a sve to me i psihički i fizički iscrpilo- ispričala je žrtva.

VIDEO Žena ispričala: 'Suprug me vara s istom ženom deset godina i ne želi ju ostaviti!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije