Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tisuće mladih
Povratak na članak

Omladinske radne akcije kao 'jedan od najjugoslavenskijih društvenih fenomena'

oš ljeti 1999. godine studentska organizacija Mariborskog sveučilišta organizirala je prvu studentsku radnu brigadu (študentska delovna brigada), nakon potresa koji je nekoliko mjeseci ranije zadesio Posočje.

Komentari 12

MI
miso
14:56 24.07.2016.

Bilo bi korisno objektivno prosuditi to vrijeme! ... Što se danas dobro može ponuditi mladima?

VL
BZ
Branko Zajec
14:59 24.07.2016.

Protivnici radnih akcija, uglavnom su oni koji ne žele prihvatiti različitost generacija.Nekada su mladi željeli biti korisni. Odazivali su se pozivima i išli graditi domovinu. Na žalost, njihov entuzijazam, nije naišao na pristalice kod današnjih generacija, Istina društvo je organizirano na drugačiji način. Međutim činjenice ostaju.Zagreb je zaštićen od poplava jer je veliki udio u radu dala tadašnja omladina. Mnogi kilometri autocesta izgrađeni su na bazi dobrovoljnog rada i to na teritoriju cijele bivše države. Izgrađeni nasipi,ceste, pruge... u velikoj mjeri , rezultat su rada mladih. Zato to treba cijeniti.

VL
BO
Bogodol
20:24 24.07.2016.

Jugonostalgičari nemaju mjere te pišu o raspadnutoj državi. Nikada nisam išao na te radne akcije, išli su samo probrani omladinci, no ruku na srce većina srba iz mog sela kod Sl. Broda koji su bili na radnim akcijama bili su 1991 također aktivisti u četnicima jer su prešli na njihovu stranu prije nego je krenula puna agresija, toliko o tim vriemenima i ideologiji, srbi su sve podržavali što je bilo "jugoslovensko" i krili se iza unitarizma, ruku na srce bilo je i Hrvata koji su išli na te akcije no oni su bili "jugoslavenske orjentacije". Siguran sam ako neko od nabrojenih nije bio na radnim akcijama da bi sigurno bio, a to su Milanović, ranko Ostojić, Milanka, itd...hvala Bogu da je nestalo te tvorevine koju ne mogu prežaliti Udbaši i jugonostalgičari, no neka Vam bude utjeha da vrijeme liječi sve rane.

VL
JE
Jednakost
13:29 24.07.2016.

Nema vise ideala samo kriminal, a najbucniji su najgori.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:25 24.07.2016.

To su bila vremena poštene vlasti i ljudi koji rade, stvaraju i bivaju poštovani doma i vanka svog doma bez da mahutaju sa zastavom i zaklinju se da su pošteni kada krada i lažu kao u današnje vrijeme.

VL
DA
danpav22
13:28 24.07.2016.

jesu li se i onda omladinci skupljali samo radi sex-a, il je bilo još štogod?

VL
BA
bakulušić
14:11 24.07.2016.

Bilo je to vrijeme "od Alije Sirotanovića do Jakova Sirotkovića". Tko je najviše "povalio", bio je proglašen udarnikom i to mu je bila preporuka da je sposoban voditi državno "preduzeće". I da je sposoban biti društveno-politički radnik. Matematika i ekonomika nisu bile važne.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.