Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno

Omišani skočili zbog HDZ-ovog tajnog prebrojavanja glasova

ivan škaričić
Tino Juric/PIXSELL
04.06.2013.
u 23:24

Ivan Kovačić sa 72 glasa više iz gradonačelničke je fotelje 'skinuo' Ivana Škaričića koji ju je grijao punih 18 godina i teško se miri s porazom

- Lopovi! Lopovi! Lopovi! - odjekivalo je u utorak središtem Omiša gdje su se ponovno prebrojavali glasovi, a to je pokušano bez znanja izbornog pobjednika, nezavisnog Ivana Kovačića. Iako ga nitko nije službeno obavijestio, na ulici je doznao što se zbiva pa je predstavnica njegove liste samoinicijativno, u zadnji tren došla na ponovno brojanje.

Provjeru glasačkih listića dva dana nakon izbora zatražio je Ivan Škaričić, hadezeovac koji je punih 18 godina bio na čelu Omiša, a izbore je izgubio za samo 72 glasa. Neosporno je da ima pravo na provjeru listića, međutim uzbunu na ušću Cetine izazvala je činjenica što suprotna strana i pobjednik izbora Kovačić o ponovnom brojanju ništa službeno nije znao.

Omišanima se situacija učinila iznimno sumnjivom i nekoliko stotina građana skočili su na noge i skandirali pred zgradom u kojoj su se listići ponovo brojali. Došla je i policija, za svaki slučaj.

Dok je narod pjevao pod prozorom poručujući starom gradonačelniku da ode, brojali su se navodno svi listići, a ne po slučajnom uzorku ni samo 112 nevažećih. No, prebrojavanje je zaustavljeno telefonskim pozivom. Navodno je Borisa Mimicu, predsjednika omiškog izbornog povjerenstva nazvao Branko Hrvatin, predsjednik DIP-a i zaustavio farsu. Kovačić je ljude pozvao da se raziđu.

- A sad adio! - pjevali su Omišani sad već bivšem gradonačelniku koji se do posljednjeg momenta žilavo nastojao zadržati u fotelji koju je grijao skoro dva desetljeća. U Kovačićevom taboru smatraju da je riječ o pokušaju puča i krojenju rezultata. Tražit će da se situacija ispita.

Županijsko izborno povjerenstvo izvijestilo je da su na zahtjev HDZ-a u Omišu ponovno prebrojali glasove. Pronađeno je 112 nevažećih glasačkih listića, no oni nisu utjecali na izborni rezultat.

>>Burić ipak neće biti gradonačelnik, izgubio je za jedan glas!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije