Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokreće večernji

Oluja – prvi specijalizirani magazin hrvatskih branitelja

'18.04.2013., Zagreb - Petar Grubisic, novinar Vecernjeg lista i glavni urednik mjesecnika Oluja. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
19.04.2013.
u 12:00

Mnogi od branitelja nakon rata pokrenuli su uspješne poslove. To su primjeri s kojima se mora poistovjećivati ovu populaciju, upozorava glavni urednik.

Prvi specijalizirani magazin hrvatskih branitelja – Oluja – od četvrtka će biti u prodaji diljem Hrvatske. Izdavač Oluje je Večernji list.

Bez predrasuda

– Odlučili smo krenuti u ovaj projekt kako bismo razbili predrasude o hrvatskim braniteljima i ispričali priče o njihovu životu nakon rata. Mnogi od njih pokrenuli su vlastite poslove, poput Željka Karoglana, zvanog Apač. On je obnovio porušeno selo u svom zavičaju i sada kani pokrenuti ekoturizam. O tom četiri puta ranjavanom pripadniku 4. gardijske brigade pišemo u prvom broju mjesečnika – kaže glavni urednik Oluje Petar Grubišić.

Mjesečnik će, nastavlja Grubišić, donositi priče o ratnim junacima pa u Oluji čitajte o legendarnom zapovjedniku Tigrova – Damiru Tomljanoviću Gavranu o kojem govore njegova majka i suborci iz 1. gardijske brigade.

– Pisat ćemo o obljetnicama svih važnijih vojno-redarstvenih akcija, u prvom broju to je Bljesak, ali i onima koje su u javnosti manje poznate, a bile su i te kako važne za obranu. Nećemo zaboraviti ni zločine koji su počinjeni u Domovinskom ratu, a koji su uglavnom završili bez kazne, poput masakra dvanaest redarstvenika u Borovu Selu i likvidacije civila u Širokoj Kuli – najavljuje Grubišić teme iz prvog broja Oluje.

Savjeti braniteljima

Večernjak je i dosad radio brojne priloge o braniteljima koji su nailazili na dobar odjek kod čitateljstva. Unatoč tome mnoge su priče ostale neispričane. Za sve njih bit će mjesta u Oluji.

– U magazinu ćemo nastojati predstaviti i rad svih braniteljskih udruga koje pozivamo da nam se jave i upoznaju nas sa svojim aktivnostima. Osim promocije branitelja, njihovih udruga i priča o njihovu životu nakon rata, mjesečnik bi trebao biti poticatelj i suorganizator mnogih društveno korisnih akcija za branitelje, kao što su javne tribine, pokroviteljstva izložaba i sportskih manifestacija. U prvom broju donosimo savjete stručnjaka kako što jednostavnije osnovati braniteljske zadruge, o kojima ćemo pisati u Oluji – rekao je Grubišić.

Tema “Oluje” bit će i najteža bitka u životu branitelja iz SJP Batt Ivice Šituma – oca preminule Nore s kojim je razgovarala reporterka mjesečnika.

Donosimo i životnu priču Tomislava Josića – predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. U Oluji čitajte o Slavonki iz Tigrova i Zagorcu iz Puma te njihovoj ljubavi koja je počela na prvoj crti, o Kutinjaninu Damiru Mičeviću koji PTSP liječi u svom voćnjaku, karlovačkoj Hvidri koja pomaže beskućnicima...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije