Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grimaldijevi

Okorjeli neženja knez Albert II. od Monaca ženi se 9. srpnja 2011.

Albert i Charlene (1)
Foto: AFP, Reuters
1/7
23.07.2010.
u 16:10

Bit će to prvo kraljevsko vjenčanje u Monacu od 19. travnja 1956. kad mu se otac knez Rainier III. vjenčao s američkom pučankom Grace Kelly.

Dolijao je najokorjeliji neženja među svjetskim okrunjenim glavama: 52-godišnji knez Albert II. od Monaka jučer je i službeno objavio zaruke sa 32-godišnjom bivšom južnoafričkom olimpijskom plivačicom leđnim stilom na 200 metara - prelijepom Charlene Wittstock.

One koji ne prate društvene događaje iz krugova plave krvi vrijedi upozoriti da se vijesti o Albertu i Charlene neće moći izbjeći barem godinu dana! Kraljevsko vjenčanje održat će se 9. srpnja 2011. godine.

Urednici žutih glasila širom svijeta su sigurno izvan sebe od uzbuđenja. Loza Grimaldijevih vrvi od materijala za takva glasila: od raskalašenog života, tradicije da se vladari žene nestvarno lijepim ženama, do prokletstva epskih razmjera u kojemu ima mnoštvo pikantnih preljubničkih epizoda, ljubavi, mržnje i tragedija.

Bit će to prvo monegaško kraljevsko vjenčanje od 19. travnja 1956. kad se u 44. godini Albertov otac knez Rainier III. oženio također prelijepom pučankom, američkom glumicom Grace Kelly. I tada je, kao što to treba biti ovim vjenčanjem godine, izbjegnuta kriza monarhije kakva ju je tresla 1918. Tada se postavilo najozbiljnije pitanje po kojemu bi, ako kneževina ne bi imala nasljednika prijestolja u izravnoj liniji, Kneževina Monaco bila pripojena Francuskoj. A bilo je to kada je kraljević Louis, Albertov djed, još u 48. godini bio bez zakonite djece, neoženjen i bez zaručnice.

Knez Albert, ponosan na svoje momaštvo koje je neštedimice i bez osobitog truda prikrivao te ga iskorištavao s pripadnicama svjetskog jet-seta, ipak u 52. godini želi poslužiti svojim prebogatim pučanima. S Charlene se javno pokazuje od 2006. godine.

Nakon vjenčanja Charlene će dobiti titulu kraljevne supruge od Monaca te će je oslovljavati s "njezina spokojna visost".

Charlene Wittstock je kćer računalnog operatora Michaela Wittstocka i bivše skakačice u vodu Lynette. Za južnoafričku reprezentaciju nastupila je godine 2000. na Olimpijskim igrama u Sydneyju u štafeti u kojoj je plivala 200 metara leđno. Ta je štafeta zauzela peto mjesto.

Zbog pravila monarhije morala je s protestantizma prijeći na katoličanstvo.

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:29 23.07.2010.

dobro je... imal bu ga ko pokopat...

FE
Felicijen
18:46 23.07.2010.

A dobro se držal sve do kraja....

Avatar Rubirosa
Rubirosa
16:02 24.07.2010.

Oprosti mi na razmisljanju g.Kiš.....ako se KNEZ zeni onda je to Knezevsko vencanje, a gospoja ce postati Kneginja od Monaka,zar ne????........................^o) Postoji valjda neka razlika izmedju Kralja i Kneza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije