Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovor

Okomili su se na mene, a svi u sudu bili su za vraćanje Rošina

Florijan Boras
Petar Glebov/PIXSELL
14.03.2012.
u 07:15

Vijest da je Boras, nakon sjednice, otišao na ručak s Rošinom i Sanaderom podmetačina je – s njima je bio Goran Suić, odvjetnik

Predsjednik Visokog časnog suda HDZ-a Florijan Boras, nakon odluke da se u redove stranke vraća Jerko Rošin, prijatelj odbačenog Ive Sanadera, naljutio je aktualni vrh stranke. Toliko da se po kuloarima priča kako će poraditi na njegovoj suspenziji, a pronio se i glas da je, nakon odluke, Boras završio na ručku s Rošinom i Sanaderom u zagrebačkom restoranu Mostovi (kod Vele) na Radničkoj cesti. To bi trebalo sugerirati da Sanader kontrolira i stranački sud koji odlučuje o povratku izbrisanih. Večernjakovi izvori, međutim, potvrđuju da su se na ručku našli Sanader i Rošin, ali treći je u društvu bio Goran Suić, Sanaderov odvjetnik, a ne Boras.

Jeste li nakon sjednice otišli na ručak s Rošinom i Sanaderom?

I ja sam to čuo, no to je potpuno netočno, to su podmetanja. Da su me prije pozvali, prihvatio bih, no u ovom trenutku nikako ne bih prihvatio takav poziv.

Navodno je vrh stranke jako nezadovoljan, smišljaju kako vas suspendirati?

Zašto baš mene, nije bilo nikakvog preglasavanja niti sam ja nekog od ostalih sudaca navodio, nas je sedmero (još Miljenko Puklavec, Dado Crnković, Zoran Tomić, Marica Mikec, Niko Rebić i Petar Krmpotić) i odluke su donesene jednoglasno. Tko je nezadovoljan odlukama, ima se pravo žaliti. Osim toga, mi smo se prvi put u četiri godine našli na sjednici, koje se ne održavaju po našoj volji, nego samo kad netko, tko ima pravo, to i zatraži.

Može li vas vrh stranke smijeniti?

Nas postavlja opći sabor HDZ-a, no uvijek se može to teoretski učiniti – na nestatutaran način, naravno.

Hoće li se sud opet sastati, jeste li razgovarali i o navodnom ponavljanju izbora u Metkoviću?

Vjerojatno ćemo imati i novu sjednicu, a slučaj Metković još obrađujemo, premda načelno u izborima mogu sudjelovati samo stvarni, prema statutu potvrđeni članovi HDZ-a.

Hoće li unutarstranački izbori biti održani u dovoljno demokratskoj atmosferi?

Moraju jer sve drugo dovodi u pitanje opstanak stranke. Demokratski su izbori obveza središnjih tijela stranke i moraju biti pošteni, budućnost stranke je u pitanju.

Tko je od kandidata vaš favorit?

Moja je želja da HDZ bude jači, najjači, kao što je to rekao Rošin, kandidati moraju zadobiti naše povjerenje. Osobno poznajem nekoliko kandidata i kažem im da moraju zadobiti i moje povjerenje žele li moj glas. To se odnosi i na moje prijatelje, liječnike, koji su kandidati.

Komentara 53

OB
-obrisani-
07:53 14.03.2012.

Kakva stranka takva predsjednica.

MA
maraton
07:58 14.03.2012.

Je li ovi Boras sa Hvara ili Visa?

ŠI
šifra2
07:50 14.03.2012.

Ovaj folirant sam djeluje protustatutarno. Nadam se da će Bajić pored nsjskuplje bojanih tunela istražiti i najskuplje sijanje trave uz autoput! Florijane uskoro slijedi sijanje trave u okolici Remetinca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije