Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI BITI KAZNI?

Oglasili se iz policije: Provodimo aktivnosti oko uzvika 'Za dom spremni' u Koloni sjećanja

Krenula tužna Kolona sjećanja u Vukovaru
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/47
19.11.2023.
u 15:05

Uzvici „za dom spremni“ i „mjerenje kukuruza“ se i dogodilo u Vukovaru, i to ne od Vukovaraca nego od onih koji toga dana dođu u Vukovar i onda poslije podne se upute svojim kućama, tako da sada ostaje da se vidi što će poduzeti MUP, kakve će kazne biti i hoće li ih biti ali i kakva će reakcija na sve biti Ivana Penave.

Ovogodišnja Kolona sjećanja u Vukovaru okupila je oko 150.000 ljudi iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, a gotovo cijela je prošla u najbolje redu. Međutim, mogli su se čuti i sporadični uzvici „za dom spremni“, nacističko dizanje ruku kao pozdrav, niz zastava s prvim bijelim poljem na grbu Hrvatske i slično. Slijedom svega toga iz policije poručuju kako za njih ovogodišnja Kolona sjećanja nije još gotova jer provode izvide u svezi uzvika „za dom spremni“ kako bi utvrdili tko je uzvikivao taj ustaški pozdrav.

- MUP je nadzirao cijeli događaj te provodimo aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane uz tu situaciju – kratko je na novinarsko pitanje odgovorio glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković.

Krenula tužna Kolona sjećanja u Vukovaru
1/47

Treba znati i kako je MUP, kao i svake godine, cijelu Kolonu sjećanja nadzirao i snimao. Poslije svega što je prethodilo ovogodišnjoj Koloni sjećanja tako se nešto moglo i očekivati tako da su obilježja HOS-a nosili i oni koji to nikada nisu, a među njima i oni koji niti ne znaju što HOS znači. Inače, na predstavljanju službenoga plakata Grada Vukovara za ovogodišnje Dane sjećanja, a koji je izazvao brojne reakcije, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozvao je i one koji bi u Vukovaru „mjerili kukuruz“ da toga dana ne dolaze u grad.

Isto tako tada je pozvao i one koji ne poštuju vrijednosti Domovinskog rata da također ne dolaze u grad. Nekoliko dana prije same Kolone sjećanja kazao je i kako od MUP-a očekuje da reagiraju na svako kršenje reda i zakona u Vukovaru. Uzvici „za dom spremni“ i „mjerenje kukuruza“ se i dogodilo u Vukovaru, i to ne od Vukovaraca nego od onih koji toga dana dođu u Vukovar i onda poslije podne se upute svojim kućama, tako da sada ostaje da se vidi što će poduzeti MUP, kakve će kazne biti i hoće li ih biti ali i kakva će reakcija na sve biti Ivana Penave.  

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Kolona sjećanja prolazi trasom dugom 5,5 kilometara, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava

Ključne riječi

Komentara 22

V0
Vlaskoulicanec4.0
15:24 19.11.2023.

A kada će naša vrla policija početi voditi istrage oko svih četničkih derneka po Hrvatskoj, pogotovo one svake godine oko 04.07.???

FR
FraneTente1861
15:21 19.11.2023.

Sramota!Opet linc na branitelje i domoljubne Hrvate? Jesu li svjesni u MUP da 99posto Hrvatski nogometni klubovi u svijet imaju grb s pocetnom bijelom?Crkva Svetog Marka? Policija sve snima kao u komunistickoj Kini!A nitko procesuira velikosrbe koji su pocinili ratne zlocine u Hrvatskoj!

JO
JovanC
16:25 19.11.2023.

Mjerenje kukuruza ili nacisticki pozdrav ne podrzava nitko. Pozdrav za dom spremni podrzava vecina Hrvata, da nije tako ostali bi zivjet u bivsoj drzavi, ne bi se ni borili za slobodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije