Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANTSKI BRAČNI PAR

Oglasili da prodaju serijal knjiga Harry Potter. Uzeli joj 1400 kuna, no knjige nije dobila

Rijetko prvo izdanje Harryja Pottera moglo bi biti prodano za ?ak 100.000 funti
Foto: Jacob King/PRESS ASSOCIATION
1/2
25.08.2023.
u 08:43

Ana B. se tereti da je početkom 2021. na Facebooku preko  svog profila "Anamarija Ana" lažno objavila da prodaje komplet od sedam knjiga Harry Potter za 1400 kuna iako je znala da to nije istina jer knjige nije imala

Mašti prevaranata stvarno nema kraja, a jedan takav prevarantski par nedavno je zaradio optužnicu zbog prevare preko Facebooka. Oglašavali su prodaju svih sedam knjiga iz serijala Harry Potter, a prodavali su ih za 1400 kuna. Ne treba ni sumnjati da se našlo zainteresiranih, a kada je žrtva novac uplatila, knjige naravno nije dobila. Sve navedeno događalo se početkom 2021., a optuženi dvojac  Ana B. (26)  i Kristijan D. (27) su ranije višestruko osuđivani zbog prevara.

Prema optužnici, Ana B. se tereti da je početkom 2021. na Facebooku preko  svog profila "Anamarija Ana" lažno objavila da prodaje komplet od sedam knjiga Harry Potter za 1400 kuna iako je znala da to nije istina jer knjige nije imala. Na oglas joj se preko aplikacije  uskoro javila oštećenica, koju je Ana B. uvjeravala da će joj knjige i dostaviti. Oštećenici se uskoro javio Kristijan D.  koji joj je kazao da novac uplati na račun D.B.. Nakon što je ona to učinila. D.B. je  novac uplatio  Kristijanu D., koji ga je potom podijelio s Anom B.  Tužiteljstvo u optužnici traži da se Ani B. izrekne kazna od godinu dana zatvora, dok za Kristijana D. traže kaznu od 10 mjeseci zatvora.

Njih su dvoje tijekom istrage ispitani, a krivnju su pokušali prebaciti na D.B.

POVEZANI ČLANCI:

- On je živio kod nas par dana, policajci su ga tražili, bio je problematičan, krao je  stalno. Nama su stizale uplate od njegove mame ili bake, a novac nam je uplaćivao da se oduži - branila se Ana B.  Njezin partner je u svojoj obrani bio ipak malo detaljniji.

- Sve je počelo negdje u listopadu kada sam D.B. ponudio stan na korištenje jer je živio na ulici. Rekao je da će naći posao da mi se oduži novčano, no nije radio pa mi nije mogao platiti. Pitao je svoju baku iz Novalje da mu pošalje novac. Imao je pristup svemu u stanu pa i mom laptopu. Ja i moja  supruga nismo prodavali Harryja Pottera preko Facebooka, a  ne mogu objasniti kako je oštećena preko profila moje supruge  uplatila tih 1400 kuna. D.B  mi je dao novac koji mu je uplatila baka - branio se Kristijan D. 

No tužiteljstvo njihovim obranama ne vjeruje, jer ih ne potkrepljuju drugi dokazi, uključivši i iskaz oštećenice koja je opisala kako je u svibnju 2021. u Facebook grupi pronašla oglas o prodaji svih sedam knjiga o malom čarobnjaku za 1400 kuna.

- Stupila sam u kontakt s tom osobom, sve dogovorila i uplatila novac na račun zajedno s troškovima. Fotografirala sam potvrdu o plaćanju i poslala je profili Anamaria Ana. Ona je porukom potvrdila da je primila potvrdu i napisala da će poslati knjige. Međutim knjige nisu dolazile, ta osoba mi se nije javljala i s njom nisam mogla  stupiti um kontakt. Malo sam poslije pregledavala Facebook i onda sam pronašla  više oglasa  u kojima se upozorava  da se osoba s tim profilom bavi prevarama - ispričala je oštećenica.

>> VIDEO Drama u Zagrebu: Muškarac prijetio da će skočiti s kuće, pucao na policiju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije