Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIZ TRUSS

Oglasila se britanska ministrica zbog koje su Rusi digli nuklearno oružje u pripravnost

49th session of the UN Human Rights Council in Geneva
Foto: POOL/REUTERS
1/8
01.03.2022.
u 16:20

- Zajedno imamo moralnu dužnost suprotstaviti se agresiji - rekla je Truss

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss izjavila je u utorak na Vijeću za ljudska prava UN-a da Rusija postaje "globalni izopćenik" te je pozvala zemlje da zbog ruske invazije na Ukrajinu još više izoliraju Moskvu.

- Pozivam države da osude užasno postupanje Rusije i izoliraju je na međunarodnoj pozornici - rekla je Truss.

Ruskog predsjednika Vladimira Putina optužila je za masovna kršenja ljudskih prava i poručila da će Velika Britanija i njezini saveznici "sve više pritiskati Putinov režim". Britanija je, kao i Rusija, članica UN-ovog foruma koji broji 47 zemalja. Iako odluke tog tijela nisu pravno obvezujuće, poruke Vijeća imaju političku težinu, a to tijelo može odobriti istrage o kršenjima ljudskih prava, poput mogućih ratnih zločina u Ukrajini.

- Zajedno imamo moralnu dužnost suprotstaviti se agresiji, posebice ako dolazi od članica ovog Vijeća - rekla je Truss.

Ruski veleposlanik u Ženevi Genadij Gatilov je kazao da ruske snage ne pucaju po civilnim metama u Ukrajini.

Britanski diplomati su, zajedno s ostalim zapadnim diplomatima, bojkotirali govore ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova na dva UN-ova foruma u Ženevi.

VIDEO Hotel u Njemačkoj nudi 100 soba za ljude iz Ukrajine

Komentara 3

Avatar xilandar
xilandar
21:10 01.03.2022.

Evo opet Britanske cokolinde...

Avatar Dokman
Dokman
15:11 03.03.2022.

Tako je to kada su važni donosioci odluka podložni PMS-u. To je radikalni feminizam i rodna ideologija, na mjesto ministra obrane dovesti nekoga tko u nekom trenutku nije "svoj"...

Avatar Slavocel
Slavocel
13:44 02.03.2022.

Ksenia Orynchak, glavni izvršni direktor u Nacionalnoj udruzi ekstraktivnih industrija Ukrajine 15.12.2021. piše: "Hoće li u Ukrajini početi "litijska groznica"? Imamo najveća nalazišta litija u Europi. Pa zašto ih ne razviti i na ovaj način zatvoriti sve proračunske rupe? Nije tajna da u državni proračun najviše sredstava dobiva ekstraktivna industrija?" Na stranici neiau....org su podaci o izuzetno bogatom ukrajinskom podzemlju. Ispod Karpata je najveće europsko ležište prirodnog plina, tu je i nafta i dr. Teško da će investitori odustati od svoje namjere za eksploatacijom bogatih ukrajinskih prirodnih resursa, uložili su već poprilično novca u istraživanja i potvrdili podzemna nalazišta. Sada trebaju nekako pronaći ili si osloboditi tržište za ukrajinske prirodne resurse. Ista je situacija i sa hrvatskim nalazištima nafte i plina u vlasništvu stranih investitora. Prosječnim, normalnim građanima takve stvari nisu ni na kraj pameti....a bitne su jer mi ratujemo i ginemo u nadmetanjima bogatih pojedinaca i njihovih poslušnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije