Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. tjedan ofenzive
Povratak na članak

Slamanje Islamske države: Rekordni broj zračnih napada na Mosul

Na terenu se više desetaka tisuća mobiliziranih muškaraca slijeva s različitih fronti prema uporištu IS-a, gdje je njihov šef Abu Bakr al-Bagdadi proglasio uvođenje "kalifata" u lipnju 2014.

Komentari 34

DU
Deleted user
08:49 25.10.2016.

Što nema zabrinutosti amera i UN-a za civile u Mosulu zbog prekomjernog bombardiranja grada kao u Siriji?

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
08:58 25.10.2016.

Kad Ameri i njihovi saveznici bombardiraju, oni dva dana unaprijed obavijeste civilno stanovnistvo i dostave koordinate mjesta gdje ce bombe pasti... Poslije bombardiranja, narodu se servira caj i druga osvjezavajuca pica, keksici i voce..., prebroje se mrtvi i osakaceni... i onda medijska paljba po Putinu i Assadu...

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
09:31 25.10.2016.

Svaka cast saveznicima i USA ..Bombardiraju Mosul a nisu ubili niti jednog civila.To su bombe-koje traze samo isilovce..a ne kao Rusi-svaka bomba pogadja samo djecu i civile...Moram ici povracati od ovih medija

VL
Avatar zong
zong
11:00 25.10.2016.

Koja je sada razlika između Mosula i Alepa? Kada Ameri rokaju onda je sve super, ako razvale civile, jbg. kolateralna šteta... a ruse bi odmah u Haag slali... Stvarno su smradovi!

VL
IS
Iszrian
08:49 25.10.2016.

ISIL ce biti pobijedjen samk onda kad to mocnicima bude odgovaralo.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:48 25.10.2016.

oni su sad 60 km od mosula... strašno. nego, ništa ne stradavaju civili, žene, djeca, starčad... pa kako to? manevarsko streljivo koriste, ili stvarno ciljaju raketama samo one zgrade gdje je oporba? inače, oporba je novi naziv za naoružane teroriste,iste, koji se protive trenutnoj vlasti, imaju drugačija politička uvjerenja, i njihove namjere su promjene u društvenom i političkom životu zemlje. znači, svaka teroristička skupina jest oporba, ali mi do danas to nismo znali. postoji umjerena oporba, koja provodi politiku drugih zemalja u nekoj zemlji, s ciljem zbacivanja s vlasti trenutne strukture, i otvaranje zemlje nekim novim idejama. a s druge strane, postoji i teroristička skupina, koja ima sve odlike prethodno spomenute umjerene oporbe, jedino što nema pomoć izvana, posebno ne demokratskih i civiliziranih zapadnih zemalja i pokoje zaljevske monarhije. znači, ovo arapsko proljeće, koje je počelo pred 5 godina, otvorilo nam je oči, i napokon znamo zašto IRA-u amerikanci nikad nisu proglasili terorističkom organizacijom. isto tako znamo da teroristi u siriji koji žele ono isto što i teroristi u iraku (ista je to organizacija) su umjerena oporba u američkim očima, dok su ovi u iraku krvožedni teroristi. s time da sirijska umjerena oporba kolje i reže vratove pred kamerama, i to je u zapadnim očima u redu. dok s druge strane u iraku rade manje zločine, pa su ipak nepodobni amerikancima. jer su opasnost za njihovu marionetsku upravu u iraku. a zamislite, isil radi isto ono što rade amerikanci u okupiranim zemljama. otvaraju bordele i šire trgovinu drogom, oružjem. što su drugo ameri radili po indokini? ili u latinskoj americi? uzorak je isti, naručitelj isti. u čemu je razlika?

VL
GV
golub Vaso
11:26 25.10.2016.

usmjeravanje glabosjeca na deir ez zoir

VL
Avatar superhik74
superhik74
18:21 25.10.2016.

Zar se ne radi o ratnim zlocinima protiv civilnog stanovnistva i umjerene demokratske Iracke oporbe ? Pa sto je to, bombardiranje Mosula je slavljeno, dok se bombardiranje istocnog Alepa (bombardiranje zapadnog je OK) osudjuje. Nekako mi ove prozapadne presstitutke imaju dvostruka mjerila za iste akcije. Vjerojatno zapad koristi "demokratske bombe".

VL
NA
Nadalinaaa
09:26 25.10.2016.

U Aleppu pak nema terorista, samo civilno stanovništvo.

VL
AA
aabbcc
14:52 25.10.2016.

Ima da bježe do Berlina a tamo ih ceka Markel.

VL
DU
Deleted user
17:39 25.10.2016.

.....I stocemo sad, ajd da cujemo CNN Sky BBC kokosare iz vecernjeg..... US Air Force Jet Struck Girls' School in Iraq's Mosul - Russian Military. A US warplane hit a girls' school in the south of Iraqi city of Mosulosul on October 21, a US Air Force plane carried out an airstrike against a girls' school in the southern part of the city of Mosul,"

VL
MX
Mister X
23:49 25.10.2016.

Zašto ne ginu civilisti u Mosulu jako jednostavno . Ameri odu kod civila i njima kažu povucite se odavde jer ćemo sutra bombati taj dio grada i vi se sklonite na siigurno ( u drugu sobu ? ) . Dok. Dok teroristima narede nesmijete se povući jer onda nije fer rat sa nama i to nema smisla. Oni onda ostanu i njih bombaju do iznemoglosti a civili su na sigurnom, samo gledaju TV. Jer Ameri nisu divlji kao Assad koji nema pametnihjeg posla nego napada svoj narod u Alpeu- nije normalan što to odjednom poćeo da radi Rusi ga nagovorili umjesto da sluša Amerikance kao drugi i to pametni . Umjesto da se kukavica Assad bori protiv Rusa . Kao što je red u Iraku da se Islamsak država bori protiv Amerikanca i naravno mnogih drugih okupatora ! Dok se Ameri bore protiv svih i čekamo d a se konač no okrenu pravom neprijatelju Rusima. Nema veze nije im ništa nikada učinio uostalom i drugi isto ali da se bore da se konačno vidi tko je jači! Ameri su izgleda daleko salbili čim su morali toliko puno drugih da uzmu za saveznike u pomoć pa čujemo i Crnogorce uskoro..

VL
SA
SANTOS
01:03 26.10.2016.

Dobra stvar je što tabaju isilovce.Ostaje nejasno kakva je to rdžava Sirija bila kad je u jednom gradu imala 22965 bolnica i 4989 škola a o porodilištima da se i ne govori dok u dugom većem gradu ne postoji ni jedna bolnica,ni jedna škola niti porodilište.Ima li neko normalan,o čemu se radi.Postoji granica gde dugo ponavljana neistina izaziva kontraefekat.E to se sad dešava.A da ih treba tabati treba sve dok se ne opamete.

VL
LI
Liberdad
11:38 25.10.2016.

U Mosulu ima barem miljun stanovniku, dok u istočnom Alepu ima najviše 200 000, a i to je sigurno puno prenapuhano. Vjerojatno ih nema ni 50 000. Pitanje je i koga podržavaju ti stanovnici Mosula. Svakako će biti veliki egzodusdus iz Mosula što zbog ratnih što zbog ideoloških razloga. Ali to nikoga ne brine...

VL
AA
aabbcc
19:03 25.10.2016.

Rekordni broj zračnih napada ___ Samo da nema "prekomjernog granatiranja", jer to je kaznjivo .

VL
SN
Snowman
17:05 25.10.2016.

INTER, jesi li ti cuo onu poslovicu: Kad dvoje ISTO rade nije ISTO.

VL
LI
Liberdad
17:07 25.10.2016.

Komentar o pamfletu je odgovor Intimusu500 , ali Vecernjak to cudno objavljuje

VL
LI
Liberdad
16:37 25.10.2016.

Ako je rusko-četnički pamflet reći da je Hrvatska oslobođena od četnika zahvaljujući samo i isključivo svojim braniteljima, a ne Amerikancima, unda u redu. Što se tiče Sirije sve što govorim je dokumentirano i to svatko može pogledati, pa tako i ti.

VL
LA
laurindoalmeida
21:10 25.10.2016.

Uvijek su civili najveće žrtve. Nema više frontovskih ratova.

VL
DU
Deleted user
11:49 25.10.2016.

Idete mi na zivce rusofili. Da nije Amera bilo sad bi Hrvatskoj cetnici i rusi hodali. Sramite se.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.