Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Odvjetništvo traži proširenje istrage protiv Bore Ivanovića

lisice
Arhivska fotografija
17.05.2011.
u 15:49

Boro Ivanović, poznat i pod nadimkom Konj, nije dostupan hrvatskom pravosuđu

OSIJEK - Zbog ratnog zločina u Ćelijama, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo je proširenje istrage protiv Bore Ivanovića (67), zapovjednika 12. proleterske mehanizirane brigade JNA. Sumnja se da je znao kako je u sklopu plana o stvaranju etnički čiste tzv. Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srijem na sastanku predstavnika JNA i teritorijalnih obrana dogovoren plan napada i okupacije sela Ćelije te progon hrvatskog stanovništva.

Kada su potom 7. srpnja 1991. postrojbe JNA i TO započele opći i neselektivni topnički napad na Ćelije, ništa nije poduzeo da ih u tome spriječi. Nije ih ni zaustavio u pljački, paljenju i rušenju kuća u tom selu, niti je kaznio počinitelje.

Boro Ivanović, poznat i pod nadimkom Konj, nije dostupan hrvatskom pravosuđu. No, određen mu je pritvor i raspisana je međunarodna tjeralica.

Komentara 2

TR
traper
17:58 17.05.2011.

Uzgred rečeno, za taj zločin nije nitko dosad osuđen (koliko znam),a za Ivanovića i bez toga ima materijala zbog kojeg je optužnica trebala biti davno podignuta.No za istragu zločina nad Hrvatima nikad nije bilo pretjeranog zanimanja javnosti. Kladim se u tisuću eura prema pet centi, kada bi se u svim tiskanim i elektronskim medijima, u zadnjih petnaest godina, prebrojalo koliko je puta u kontekstu zločina spomenuto selo Ćelije, a koliko \"obitelj Zec\", mislim da bi omjer bio isti kao u mojoj ponuđenoj okladi a na štetu sela Ćelije.

Avatar jwayne
jwayne
19:18 17.05.2011.

Životi hrvata ne vrjede ništa :( Nisu važna niti prekomjerna granatiranja 100tina hrvatskih sela i 10tine gradova ...cca 10000 mrtvih... ..bitno da mi imamo Grubore, Knin, Paulin dvor i familiju Zec. Bravo mediji!!! Bravo DORH!! Bravo HHO!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije