Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši šef Ine

Odvjetništvo podiglo optužnicu protiv Tomislava Dragičevića

'13.09.2010.,Zagreb - Sjednica saborskog istraznog povjerenstva za utvrdjivanje cinjenica u vezi privatizacije Ine. Tomislav Dragicevic pozvan je da svjedoci o svojim saznanjima o Ini. Photo: Jurica G
Jurica Galoić/PIXSELL
15.01.2013.
u 20:23

Optužnica je podignuta 31. prosinca, a Večernji je list prije tri godine otkrio da Dragičević ima lažno prebivalište prijavljeno u Dubravi Pušćanskoj kod Zaprešića iako živi u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu optužnicu protiv Tomislava Dragičevića, bivšeg predsjednika uprave Ine, zbog utaje poreza.   

Optužnica je podignuta 31. prosinca, a Večernji je list prije tri godine otkrio da Dragičević ima lažno prebivalište prijavljeno u Dubravi Pušćanskoj kod Zaprešića iako živi u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu. Nakon toga kaznenu je prijavu protiv Dragičevića podigla Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač i bivša zaposlenica Ine. Dragičević je fiktivno prebivalište prijavio još 2004. godine u Dubravi Pušćanskoj, gdje ima vikendicu, a ondje prirez iznosi 10 posto, za razliku od 18 posto zagrebačkog prireza. 

>>Porezna uprava dokazala: Dragičević ne živi u Pušći!

Prema izračunu Udruge Zviždač Dragičević je tijekom šest godina, budući da je u Ini imao mjesečnu plaću 147.000 kuna bruto, na razlici prireza utajio 296.000 kuna, a tome treba pridodati i 200.000 kuna, koliko je manje platio prireza na rekordnu otpremninu iz Ine koja je iznosila 6,784.555,00 kuna. Protiv Dragičevića podignuta je optužnica prema članku 344. Kaznenog zakona, koji govori o djelu prevare u službi, a predviđena kazna, bude li osuđen, mogla bi iznositi od šest mjeseci do pet godina zatvora, navodi Udruga Zviždač. 

Već je po potrošnji vode u Dragičevićevoj vikendici Porezna uprava utvrdila da on ondje nije živio, a predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, koji živi u Pušći, u blizini Dragičevićeve vikendice, bio nam je izjavio da bivšeg šefa Ine ondje uopće ne viđa. Budući da je utvrđeno kako je utajio više od 10.000 kuna prireza, protiv njega se vodi kazneni, a ne prekršajni postupak.

>>Lažnom adresom na rekordnoj otpremnini zaradio još 200.000 kn

>>Tomislav Dragičević odustao od tužbe protiv Vesne Balenović

Komentara 51

NA
Nadalinaaa
23:21 15.01.2013.

Plaća 147 000, otpremnina 6,8 milijuna kuna, a gubitak Ine za njegovog šefovanja 1,5 milijarda Kn. Vesna Balenović dobila otkaz, Dragičevića dobila na sudu, ali na posao nije vraćena. Sve je to moguće u zemlji u kojoj je pravosuđe samo ekspozitura kriminalnih skupina iz politike..

Avatar pupoljak
pupoljak
09:23 16.01.2013.

markoo Gle, svakom kriminalcu je jedini prijatelj novac, a političke boje i ljude mijenja prema svojim potrebama. Ostalo su sve predstave za javnost tipa crni, crveni, plavi, žuti, zeleni i ini vragovi.

JA
Jadrija
22:02 15.01.2013.

A tankeri, a nafta, a mito i korupcija, a namješteni natječaji, a lova u pđ. onako za prijevoznike nafte, a dužobalni prijevoz nafte a p.m. Ima on toga ko pljeve, a vi ga je.......za siću. Dajte molim vas. Državno odvjetništvo, smijeh i jad, TNT grupa iz Alan Forda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije