Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGLA NAD ARHIVIMA
Povratak na članak

Odvjetnik Siniša Pavlović: Dirljiva je iskrena briga dijela hrvatske javnosti za zaštitu profesionalnih progonitelja

S obzirom na dosadašnja iskustva s fantomskim zakonom o arhivima u režiji Ministarstva kulture i činjenicu da vrijeme u arhivima stoji, optimizam se nameće sam od sebe. Sa sigurnošću se može očekivati da ćemo barem teze za novi zakon saznati već za godinu-dvije.

Komentari 26

HA
Harpoon
12:52 25.03.2017.

Divim se i čestitam Vam na vremenu i trudu koji ste uložoli kao odvjetnik gospođe Gizele Đureković da se duo Mustač-Perković konačno smjesti onamo gdje su odavno trebali biti, iza brave ali u Hrvatskoj. Obzirom da je Hrvatska još uvijek premrežena komunjarama i udbašima, niti se malo ne čudim na klipove koje su Vam bacali pod noge, a Premijer i Ninočka vjeruju da su svi Hrvati na njihovom inteelektualnom nivou i političkih stavova, pa nam serviraju neki novi zakon o arhivi. Da se normalan čovjek pobljuje od muke, kada vidi na koji mlin ovaj dvojac tjera vodu.

VL
BA
barbaizamerike
12:53 25.03.2017.

Anketa:Lustracija pod Hitno jer to zeli vecina gradana

VL
CI
cicibela
14:18 25.03.2017.

Tihomir Dujmović je imao promociju svoje nove knjige ‘Hrvatske novinarske tragedije’ u kojoj govori o pogromu novinara od strane jugoslavenskog komunističkog režima. Interes javnosti ogroman, a u medijima niti slova. Ako je politička i medijska klima takva da zataškava i cenzurira aktualne događaje, kako možemo očekivati da će biti zainteresirani za one prošle? Udba živi vječno!

VL
AM
AMD------------------------
12:34 25.03.2017.

neiskren pristup ovome vaznom koraku ka zdravom drustvu je skrajnje stetan . naprave li ovo diletantski ,zabetonirati ce hrvatsko drustvo u mulj bez oporavka.

VL
DU
Deleted user
12:25 25.03.2017.

Treba napraviti lustraciju, i poslije neće biti mi ili oni, niti ustaše ili partizani

VL
Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
13:19 25.03.2017.

Jugokomunjarsko blato koje nas vodi (svakom logičnom čovjeku krajnje nevjerojatno, ali je tako!) nikad neće dozvoliti otvaranje arhiva (=istine), jer bi to bio njihov kraj... Zato moramo insistirati i silom to napraviti, čim prije (jer su dobar dio već uništili, a namjeravaju i ostatak). Hitni referendum na nacionalnoj razini je više nego nužan. Pošteni (a gadovi svi tvrde da su pošteni!) se nemaju čega bojati! (Hahaha)

VL
CI
cicibela
14:09 25.03.2017.

Nema druge nego čekati da biologija napravi svoje. Dok bude udbaških praunuka, neće se smjeti istraživati režim slavnih "antifašista" i njihova herojska prošlost.

VL
OK
okolo
13:36 25.03.2017.

sramota je da se u 21 st brani zločin, zločinci i ideologija im zločinačka

VL
DU
Deleted user
13:31 25.03.2017.

Gospodin zbori a fukae smisljaju kako da sakriju svoj prljavi ves

VL
DU
Deleted user
13:22 25.03.2017.

Čudno da nema medijske hajke na Dražena Kusena

VL
MA
Marko1337
16:18 25.03.2017.

Tek lustracija će izbaciti na svjetlo dana tko je najviše zabrinut za titove zločince, ubojice, udbaše . Svatko se češe gdje ga svrbi.

VL
MA
marvel123
08:56 28.03.2017.

Sramota. Komunizam i Udba i dandanas imaju svoje zastitnike u politici i na Sudu. Tako isto u Drzavnom Tuzilastvu. Kao neka mafia ?! Nevjerojatno. Neprijatelj naroda sjedi u vlasti i dalje. U sdp i cinovnistvu.

VL
MA
Malenkost
14:51 25.03.2017.

Politicari i Crkva imaju interes da sve bude zatvoreno. Ne smijemo mi znati tko nas je pratio ili nase oceve htio likvidirati. HR ce ionako ostati uskoro prazna pa nek se sami lustriraju ti komunisticko-partizanski narastaji koji se klanjau i Franji T., znaju oni kome da se zahvale.

VL
AN
Andrija1976
17:22 27.03.2017.

Da li je g.Pavlovic imao pristup njemackim i ostalim europskim arhivama tajnih sluzbi iz tog vremena?

VL
ST
Stipeprof
12:48 25.03.2017.

Dok se proganjalo ustašku emigraciju ovo je bila sretna zemlja. Od kad je ta emigracija preuzela Hrvatsku imamo samo pljačku i ratne zločine. Slučaj Agrokor je oličenje te vaše emigrantske Hrvatske.

VL
Avatar CroVeridicus
CroVeridicus
12:57 25.03.2017.

Hajde, hajde, ne treba se previše zamarati udbašima, ustašama, partizanima, četnicima, hrvatskih arhivima i političkim uhljebima u njima... Lustraciju će, srećom, napraviti majka priroda. Još maksimalno koje desetljeće pa će se ova smiješna kifla-republika urušiti, u međuvremenu starije generacije odapeti, a mlađi Hrvati većinom iseliti, pa će u bliskoj budućnosti vjerojatno netko drugi na ovim prostorima proučavati "rvatska bespuća povijesne zbiljnosti"...

VL
DU
Deleted user
12:40 25.03.2017.

sve države stvorene na balkanu u bilo koje vrijeme su banana države i kratko traju, i sve se svodi na naši, vaši, danas gore sutra dole. a niti jedna država nije i ne može biti stvorena za svakoga....da bi se primjenjivali isti kriteriji za ciu, f b i, nekadašnji kg b i tajne službe drugih vodećih država svijeta koje su pobile daleko više ljudi nego jugo udba, zamisli koliko bi njihovih službenika gulilo doživotnu robiju....ovako samo još veće podjele i mržnja....sami su govorili da nema kolektivne krivnje, već osobna....samo što se u nekim slučajevima provodi ovako, a u drugima onako...

VL
MA
Machak
13:58 25.03.2017.

Čovjek se napalio na nofce pa sad kao "stručnjak" za odštetne zahtjeve ovog tipa očekuje niz novih klijenata ...a za sve mu to trebaju arhivi. Uglavnom dokazao je da je ova Hrvatska osnovana od strane zločinaca, jer je Perković biobio desna ruka Franje Tuđmana i uz njega jedan od osnivača ove jedine i vječne Hrvatske...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.