Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAMAN NA SUDU

Odvjetnik Luke Hodaka zbog nedolaska kažnjen sa 2000 kuna

\'10.12.2010 Saborsko - Luka Hodak bivsi nacelnik opcine Saborsko kao nezavisni vijecnik bojkotirao sjednicu vijeca. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
11.04.2012.
u 17:17

Odgođeno pripremno ročište u postupku u kojem se Luka Hodak tereti za štetu od pola milijuna kuna.

Pripremno ročište u postupku protiv Luke Hodaka, nekadašnjeg načelnika općine Saborsko, kojeg USKOK tereti da je Saborsko oštetio za pola milijuna kuna, danas je odgođeno na zagrebačkom Županijskom sudu zbog nedolaska Hodakova odvjetnika Zvonimira Hodaka. Kako odvjetnik svoj nedolazak nije ispričao, kažnjen je sa 2000 kuna.

Prema optužnici, koja je potvrđena prošli mjesec, samozvanog šamana iz Saborskog USKOK tereti da je iz troškova reprezentacije općine Saborsko za sebe kupovao robu vrijednu više od 233.000 kuna. Usto Hodak se tereti da je dodatnih 200.000 kuna “zaradio” na lažnim putnim nalozima, a nalozima za putovanja, na koja nije išao, pravdao je i podizanje 16.500 kuna s općinskog računa.

Osim Hodaka, USKOK tereti i tvrtku od koje je Hodak kupovao robu općinskim novcem, a optužen je i vlasnik te tvrtke Zvonimir Lipošćak, koji je prema optužnici općini Saborsko ispostavio krivotvorene račune.

Inače Luka Hodak trenutačno izdržava kaznu od godinu i dva mjeseca zatvora na koju je osuđen zbog pronevjere gotovo milijun kuna općinskog novca. To mu je bila treća osuđujuća presuda. No zbog nedopuštenog držanja automatske puške i smrti susjeda u indijanskom šatoru, gdje su zajedno konzumirali buniku, nije išao u zatvor jer je uvjetno osuđen. Hodak je inače bio član HDZ-a iz kojeg je izbačen nakon epizode s bunikom.

Komentara 3

KI
killer3000
18:33 11.04.2012.

Član HDZ-a. A koje stranke je mogao biti član sa ovakvim pedigreom nego HDZ-a.

PU
pusrane
18:51 11.04.2012.

ovaj je zreo za vrapče, pogled govori sve..........

EC
el commadante
19:15 11.04.2012.

Što ne puste jadnog čovjeka. Pročerdo je pišljivih milju i pol kuna. Sanader i njegova družba su maznuli milijarde pa se ovaj brani sa slobode. Izgleda da je za hrvatsko pravosuđe slučaj \"ličkog rukovanja\" vrhunski stručni doseg jer ovo sa Hodakom je još besmislenije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije