odvjetnica obitelji

Odvjetnica Bushra: Metalnom su šipkom silovali Gadafija

'radar05_nnn_rad_011111'
''
02.11.2011.
u 12:00

Bushra al-Khalil, libanonska odvjetnica, kazala je da će svjetski čelnici biti posramljeni nakon suđenja Gadafijevu sinu Saifu, koji zna tajne dogovore.

Iako nitko ne zna gdje se skriva, gotovo je sigurno da će se sin ubijenog diktatora Moamara Gadafija Saif al-Islam predati Haaškom sudu, što je u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list potvrdila i bivša Sadamova odvjetnica Libanonka Bushra al-Khalil. Ona je prihvatila zamolbu svoje prijateljice Aishe al-Gadafi, sestre odbjeglog Saifa, te najavila da će uime obitelji Gadafi tužiti libijsko Prijelazno vijeće zbog likvidacije Moamara Gadafija i njegova sina Moutassema.

Zvala je prijateljica Aisha

– Zvala me moja prijateljica Aisha, Gadafijeva kći, i pitala bih li ja mogla zastupati njezina brata Saifa al-Islama koji se želi predati Haaškom sudu – kazala je Al-Khalil te dodala da joj je Aisha poručila da je to bila i želja njezina pokojnog oca Moamara, koji je želio da ih ona brani u slučaju da budu zarobljeni.

Bushra kaže da će prihvatiti zamolbu prijateljice Aishe i braniti njezina brata Saifa al-Islama pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.

– Naravno da ću ga braniti jer za Gadafijevu obitelj veže me dugogodišnje prijateljstvo, a usto, ja sam odvjetnica i za mene je to veliki izazov jer njegovo suđenje zasigurno će biti burno i zanimljivo – kazala je Bushra. Rekla je i da pouzdano zna da Saif al-Islam, koji je dugo godina bio uza svoga oca, zna sve tajne dogovore između Moamara Gadafija i svjetskih čelnika.

Ban Ki-moon se nada Saifovoj predaji

– Uvjerena sam da će mnogi svjetski čelnici biti posramljeni nakon suđenja Saifu al-Islamu – rekla je libanonska odvjetnica.

Je li vam je Aisha otkrila gdje se nalazi njezin brat i je li napustio Libiju, upitali smo Bushru.

– Navodno se još uvijek skriva na libijskom teritoriju i čeka priliku da pobjegne van kako bi se mogao predati Haaškom sudu. Naime, Saif se skriva na sigurnom jer je uvjeren da bi ga, u slučaju da ga zarobe, pobunjenici likvidirali kao što su likvidirali i njegova oca i brata Moutassema – kazala je Bushra. Ona je dodala da se glavni tajnik Ban Ki-moon nada da će se Saif al-Islam predati što prije i otkriti gdje su skriveni bojni otrovi koje je posjedovao njegov otac kako bi ih stručnjaci što prije uništili jer strahuju da bi ti bojni otrovi mogli pasti u ruke Al-Qa'ide.

Bijeg u Afriku

– Raspolažemo i informacijama da je pukovnik Gadafi uhićen 24 sata prije likvidacije te da je bio mučen i silovan željeznom šipkom. To je zločin! Prikupit ćemo sve potrebne informacije i tužiti libijsko Nacionalno vijeće za kršenje međunarodne konvencije o postupanju prema ratnim zarobljenicima – rekla je Bushra.

Kazala je Bushra da se Gadafijeva kći Aisha s mamom i braćom trenutačno nalazi u Alžiru, ali pitanje je dokle će biti tamo jer razmišljaju o odlasku iz Alžira u neku afričku državu.

Komentara 117

LU
Lujo123
12:58 02.11.2011.

\"02.11.2011. u 12:53h mikrogrizzly\" Ne mrem verovati!

OB
-obrisani-
13:11 02.11.2011.

ispričavam se za dupliranje,Isprva nije htio proći pa sam ga malo skresao,

AN
Antidominium
22:43 02.11.2011.

,, Ma nemojte ljudi, pa tzv. demokrati iz Europe i Amerike nebi takve pomagali\" Libijci, žalim Vas jer ste tek sada naje**** od onoga što Vam je zapad donio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije