Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH

Oduzimanje čina generalu Kruljcu prije presude ne dolazi u obzir

'16.06.2010., Zagreb - Hotel Antunovic, Predsjednik Ivo Josipovic ugoscuje vojne predstavnike 36 zemanja NATO,general Mladen Kruljac . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
VL
Autor
Jasmina Popović
08.07.2011.
u 18:40

I u MORH-u i u Uredu predsjednika smatraju da uhićenje zapovjednika Kopnene vojske neće imati nikakve neugodne reperkusije na ugled Hrvatske

S obzirom na tajnost USKOK-ovih istraga, ni predsjednik države, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, niti ministar obrane nisu znali da će general Kruljac ujutro biti uhićen, tvrdi se u službenim kuloarima. Znali ili ne, u svakom su slučaju koordinirali svoje prve stavove i čekaju ishod događanja vezanih uz uhićenje generala.

– Podržavam rad državnih tijela na otkrivanju svih kaznenih djela, bez obzira na to o komu je riječ. Uvjeren sam da će postupak protiv generala Kruljca biti brz, utemeljen na činjenicama i pravedan u ishodu. S načelnikom Glavnog stožera Dragom Lovrićem razgovarao sam o rukovođenju Kopnenom vojskom nakon uhićenja njezina zapovjednika i dobio jamstva da će Oružane snage RH i dalje uspješno ispunjavati sve svoje zadaće – izjavio je predsjednik Josipović, koji se nalazi u Dubrovniku na Croatian summitu.

I u MORH-u i u Uredu predsjednika smatraju da uhićenje zapovjednika Kopnene vojske neće imati nikakve neugodne reperkusije na ugled Hrvatske u Bruxellesu te da se ne radi o nečemu što bi izazvalo skandal ili reakcije.

Dapače, tvrde, to je još jedan pokazatelj međunarodnoj zajednici da su vlasti spremne obračunati se sa svima koji se ne uklapaju u kriterije potrebne za sudjelovanje u radu institucija, bez obzira na to radilo se o ministrima ili generalima.

Predsjednik Josipović, neslužbeno doznajemo, zasad ne razmišlja ni o kakvim daljnjim koracima i pričekat će da vidi razvoj situacije.

– Oduzimanje čina ili bilo kakve druge sankcije ne dolaze trenutačno u obzir. To se radi u slučaju pravomoćnih presuda za teža kaznena djela. Za sada se još ne znaju svi detalji, možda general Kruljac sutra bude i pušten. Trenutačno ga ne optužuju da je za sebe stekao neku imovinsku korist i ne treba brzati. Važno je da se cijela procedura odradi korektno, a nakon toga će se moći izvlačiti zaključci pa i sankcije bude li potrebno – kažu Josipoviću bliski krugovi.

Komentara 10

BC
BCA
20:11 08.07.2011.

A je, uhićen je onako, bez veze, samo da se provjeri jeli lopov ili nije...he..he..he

SB
sbb
21:46 08.07.2011.

E, kad se nase (mesicevo) \'pravosude\' uplete u slucaj, Kruljac ce jos dobit par milijunceka odstete....

BL
Bljakonja
19:51 08.07.2011.

Najlakše je cipelarit pojedinca s leđa...mučki...kad je \"na koljenima\"... ...ajmo pričekat jel\' kriv za to, za kaj ga se sumnjiči...pa ga onda ružit i cipelarku odradit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije