Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška herojima

Održan skup potpore uhićenim hrvatskim braniteljima u Vukovaru

Vukovar (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/8
10.01.2011.
u 21:22

Okupljene građane pozdravio je vukovarski branitelj Zdravko Komšić, koji se također nalazi na popisu

Više od tisuću branitelja iz Vukovara i okolice podno vukovarskog Vodotornja održalo je skup potpore uhićenim hrvatskim braniteljima Tihomiru Purdi i Veljku Mariću koje se sumnjiči da su počinili ratne zločine. Sa svijećama u rukama, zajedno sa fra Ivicom Jagodićem, okupljeni građani molili su se da Tihomira Purdu puste kući svojoj djeci i ženi. Obraćajući se građanima fra Jagodić je rekao da su pritvoreni branitelji nedužno optuženi te da su sve građane Vukovara pristigle optužbe uznemirile.

 – Ako nas u našim molitvama cijeli svijet ne čuje ti na Oče čuješ, u tebe vjerujemo, za tebe živimo, rekao je fra Jagodić koji je pozvao građane da se u nedelju okupe na misi i ponovno mile za uhićene branitelje. Među okupljenima bio je Ivica Franić koji se također nalazi na popisu 332 imena koja se povezuju sa ratnim zločinima.

– Ovo je strašno i žalosno. Za to sam da obaj tko je kriv i odgovara ra to što je učinio ali dokle više te optužbe. Zašto nas se već jednom ne pusti na miru, poslije svog tog ratnog pakla, da živimo normalno. Dokle će se više otvarati Pandorine kutije. Žalostan sam i što taj spisak u državnim institucijama postoji od 2008. godine i što nitko od nas nije na bilo koji način upozoren što nam se sprema. Bio sam spreman otići i u Konzulat Srbije u Vukovaru i zatražiti da njihovi istražitelji, zajedno sa hrvatskim, dođu i ispitaju me kako bih skinuo ljagu sa svoga imena, rekao je Franić.

Okupljene građane pozdravio je vukovarski branitelj Zdravko Komšić, koji se također nalazi na popisu, koji je rekao da je skup organiziran u znak podrške Tihomiru Purdi, Veljku Mariću, Tomislavu Mečepu i svim haaškim uznicima.

Ključne riječi

Komentara 298

IV
ivicas
21:43 10.01.2011.

sve je to vlada vec znala za te optuznice , a zna vjerojatno i za nova iznenadjenja koja sljede a sve da nas vrate u jugosferu, Kako je ono glasila nagrada za politicarku regiona

PO
podravec
22:29 10.01.2011.

hakave.org pokret Hrvatski rast - Hrast

PO
porezni.obveznik
00:55 11.01.2011.

Stric, drzavu obvezuju Ustav, zakoni i ustavni zakoni, te medjunarodni ugovori. Deklaracije nemaju nikakvu pravnu snagu. Kad mi pokazes zakon koji je promijenila ili donijela Racanova vlast onda cu ti priznat da si u pravu - do tada sve sto lupetas je obrana tvog posrnulog idola. Ne postoji nikakav spor pred UN-om o tom zakone. Radi se o sub poeni koju su odbijali na formalne cake, tipa, ne moze se urucit duznosniku nego drzavi, i slicne jeftine fore. Po tebi nije kriv onaj tko je zakon donio, vec onaj koji ga nije ukinuo? Ti sigurno onda mislis i da za razaranja u Hrvatskoj nisu krivi cetnici i JNA, vec Hrvati zato sto se nisu predali bez otpora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije