Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pukla ljubav'

'Odlazim, između mene i ministrice Opačić trebalo je više suglasnosti'

opačić
Tomislav Miletić/Pixsell
25.06.2013.
u 23:18

Ćurković Kelava vratit će se na mjesto ravnateljice Dječjeg doma u Nazorovoj, gdje je godinama radila.

Na sjednici Vlade u srijedu dužnosti će biti razriješena dr. Jasna Ćurković Kelava, dosadašnja pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić. J. Ćurković Kelava vratit će se na mjesto ravnateljice Dječjeg doma u Nazorovoj, gdje je godinama radila, a kao razloge odlaska navodi to što je dio svojih ciljeva realizirala ili su pri kraju realizacije.

– Pri tome mislim da su iz Uprave za soc. politiku i podršku obitelji, najveće i ključne uprave MSPM-a, kojoj sam 18 mjeseci na čelu, izašli važni zakoni: Zakon o socijalnoj skrbi, Obiteljski, o rodiljnim potporama, a uskoro i nacionalni dokumenti za zaštitu prava i interesa djece, nacionalna obiteljska politika i dr. Ovi će zakoni i dokumenti, uz one u pripremi (zakoni o udomiteljstvu, o Zakladi Hrvatska za djecu), biti dobri temelji za bolju zaštitu dječjih prava, za kvalitetniju izvaninstitucionalnu skrb o djeci, pogotovo onoj koja su u središtu mog dugogodišnjeg interesa, djeci bez roditeljske skrbi ili u riziku – izjavila je Kelava.

Već dulje vrijeme priča se kako je "pukla ljubav" između J. Kelave i M. Opačić, inače i privatno dobre prijateljice. Dr. Kelava o tome kaže:

– Za realizaciju drugih ciljeva bio bi potreban veći stupanj suglasnosti između ministrice Opačić i mene. Moja stajališta oko organizacije rada u ministarstvu, načinu komunikacije i vođenja sustava, reformskih procesa, prioriteta i kadrovskih rješenja umnogome su različita od aktualnih procesa u MSPM-u i sustavu. Ako na njih ne mogu utjecati, procjenjujem da ću biti korisnija ondje gdje sama organiziram svoj rad i sa svojim timom postižem dobre rezultate – kaže J. Kelava, dodajući i da je po natječaju, i uz suglasnost ministrice, imenovana ravnateljicom Dječjeg doma Zagreb za sljedeći četverogodišnji mandat.

Ministrica pak i potpredsjednica Vlade u razgovoru za Večernjak prošlog je mjeseca s time u vezi rekla da politika i njihov posao troše ljude. J. Ćurković Kelava dodaje da je uprava koju je vodila odgovorna za veliki dio sustava socijalne skrbi: centre za socijalnu skrb, obiteljske centre, dječje domove i domove za odgoj.

– Veliku odgovornost upravljanja sustavom u mom slučaju nisu pratile i stvarne ovlasti i podrška, a time ni mogućnosti da se učini nešto više – kaže, izražavajući zadovoljstvo što je tijekom 18 mjeseci, koliko je bila na funkciji, sudjelovala u osnivanju posebnog ministarstva za socijalnu skrb, dugo čekanog u sustavu.

– Stekla sam vrijedno iskustvo rada u državnoj upravi i ustanovila da se kvalitetni pomaci u sustavu mogu napraviti samo uz dobru organizaciju i stručno ekipiranje ministarstva. Isto tako upoznala sam život i rad državnih službenika, među njima mnogo vrhunskih stručnjaka koji svakom izmjenom političkih struktura proživljavaju stresove i neizvjesnost, a njihove vrijednosti i kvalitete uglavnom nisu dobro prepoznate i iskorištene – Kelavine su riječi.

>>Radna skupina Milanke Opačić za ubrzanje posvajanja djece

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije