Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje perkoviću
Povratak na članak

Odgovori na sporna pitanja o izručenjima iz odluke suca Turudića

U odluci Turudićeva vijeća potražili smo odgovore na dvojbe i tumačenja obrane i pravnih znanstvenika koji su suglasni da je zastara za Perkovića i Mustača nastupila, i da je to razlog za odbijanje izručenja.

Komentari 15

LE
LeonardS
20:55 11.01.2014.

Prvo mi je smiješno da je na svakoj fotki odvjetnik Nobilo ili bilo koji drugi odvjetnik, ako ne dođe do izrućenja to je poruka službama i građanima da to smiju raditi bez ikakvih bojazni, jer su već jednu takvu poruku poslali putem Čačića....samo političari moraju znati da batina ima dva kraja..

VL
RI
Rizlman
21:18 11.01.2014.

Ma svi ti formalno-pravni razlozi su po mom dubokom uvjerenju manje bitni. Ja mislim da njih treba izručiti zato jer će to biti dobro i za duhovno i za mentalno i za svako drugo zdravlje cijele nacije. Jednostavno se moramoamo rješiti duhova iz ormara, moramo se rješiti utega, a to je najlakše izvesti tako da se ovi izruče.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:22 11.01.2014.

Je li ovo onaj Nobilo koji je u dva navrata za srbijanske medije izjavio, citiram: "Oluja ima više elemenata genocida nego Vukovar?" I što sad, taj i takav će mene ići uvjeravati u nešto? Pa taj Artukovića nije mogao optužitiužiti bez mmontiranja dokaza, poznata je činjenica da je smanjio kaznu Blaškiću falsificirajući neke dokumente, ovdje u ovom slučaju opet provodi pravno zlosilje i pritisak na sud, a uz to je i poznati obiteljski nasilnik koji osim što doma mlati ženu jednom je snimljen na ulici kako šamara djecu. Ja bih njega radije izručio Njemačkoj, nego Perkovića. Ustvari njemu bi trebalo obdje suditi, ali prije toga mu treba, i to je već odavno trebalo, oduzeti odvjetničku licencu.

VL
BA
barbaizamerike
21:59 11.01.2014.

ma koja zastara za ubistva?sramota da se nekog ubije pa bude zastara bez obzira ko je

VL
AT
Attak
22:35 11.01.2014.

Da Hrvatska vlada dirigira obranom zločinca koji je razarao Hrvatsku iznutra i pogubljivao svoje sunarodnjake diljem svijeta za svoju korist , za napredovanje u ovoj umreženoj krvnickoj organizaciji UDB-i .., stvorili su u Hrvatskoj vladajuću garnituru podobnih koji će im osigurati miran život stecen na žrtvama nedužnih domoljuba . Kada bi se Perkovic otkotrljao u Njemačku mnogi udbasko komunjarski tajkuni u Hrvatskoj izlazili bi jedan po jedan na krimi stranice tiska . E, sad zašto se toliko brani ova nakaza od čovjeka .., jasno !!

VL
Avatar Franky..Stone
Franky..Stone
21:41 11.01.2014.

A naš Josip , fotogeničan u 3 pm , koristi svaku priliku .

VL
GU
gustirna
21:37 11.01.2014.

nobilo,nibilo,nobilo.nista bez nobila.da li su se dicni novinari ovako obracali advokatima optuzenih branitelja da tumace zakone po svim medijima u regionu.ni slucajno.

VL
Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
09:01 12.01.2014.

U stvari sve se svodi na komentar koji je ovdje netko napisao, a koji veli da se nacija treba riješiti zlih duhova prošlosti. Nekih se ne može riješiti, a nekih može. Perković spada u skupinu onih kojih se nacija može i treba riješiti, ak ništ drugo da napravi mjesta za nove.

VL
CR
crocro
07:58 12.01.2014.

Ako nadmudrivanje pravnih stručnjaka stavimo na stranu, što nam ostaje na vjerometini? Ostaje percepcija pravnog sustava RH u očima Europe i svijeta. Pa ljudi dragi, skandal je već nastupio donošenjem rezličitih presuda za isti kazneni postupak, od strane dva različita suda u RH. Kuda hoćete veći skandal. Mi smo danas članica EU i ako smo htjeli postati članica, onda se moramo i vjerodostojno ponašati kao članica EU. Čega se mi bojimo? Izručenja Perkovića i Mustača Njemačkoj. Na saslušanje. Da daju izjavu. A što se oni boje zatvora to je njihova stvar. Niti jedna država ne bi smjela imati zastaru za teška kaznena djela. Ako ne podnesu žalbu zbog oslobađanje Mustača od izručenja, tek onda će mo osjetiti kako sv. Ilija vozi nebeske kočije.

VL
OB
Objektivno...
10:06 12.01.2014.

Sucu Turudiću svaka čast što nije podlegao moćnom osječkom udbaškom lobiju koji i dan danas brani svoje "spavače" koji su kamuflirani na raznoraznim razinama od policije, pravosuđa, politike, vojske, sporta, raznih socijalnih udruga i udruga za zaštitu ljudskih prava...itd... Bit će zanimljivo vidjeti ako dođe do sraza Turudićeve odluke sa osječko-slavonskim lobijem koji stoluje na istom Markovom trgu u zgradi desno od Vlade (ne Šeksa!) E moj Marko Marko... Kara-Marko... kada dođeš u zgradu Vlade, odmah napravi lustraciju svih onih koji Vladi vire iz šupka

VL
DU
Deleted user
20:09 12.01.2014.

Ja ovu cijelu "analizu" i mišljenja "stručnjaka" vidim isključivo i samo kao zakmuflirani pritisak novina na Vrhovni sud Republike Hrvatske. Kako to da ni jedan pravni stručnjak ne dobija nigdje medijskog prostora koji se pravno i javno složio s odlukom Županijskog suda u Zagrebu?

VL
SC
sc0rpion
09:01 12.01.2014.

nije li u izmjeni ustava trebalo biti da nema zastare za ubojstvo koje veliki Karamarko nije podrzao

VL
Avatar Franky..Stone
Franky..Stone
21:46 11.01.2014.

Čak i na zebri , he he he , koji je to cirkus , neee , ha ha . A , Nobilo mu govori ( perković papak , uvijek ilegala , skrivanje , malo kontaktira sa ljudima , agent ,t , he he he ) napred gledaj , pusti ih .

VL
SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
13:50 12.01.2014.

U civiliziranim društvima NEMA zastare za UBOJICE bilo kojih vrsta !

VL
IS
istri
21:23 11.01.2014.

zastara samo za komunjare? kod ustasa ima koji ubica ? ili njih je spasijo stepinac?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.