Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnijela ju je A. Kovačić

Odboru za Ustav pristigla prva kandidatura za Ustavni sud

Antonija Kovačić
Foto: Željko Hladika/24 sata/PIXSELL
1/2
22.04.2016.
u 14:01

Kandidaturu Antonije Kovačić objavio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav

Mr. sc. Antonija Kovačić, sutkinja Visokog prekršajnog suda od 1997. godine, prva je kandidatkinja za Ustavni sud. Njezinu je kandidaturu objavio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav. 

Rođena je u Varaždinu 1959. godine. Ima 32 godina staža u pravosuđu, magistrica kaznenopravnih znanosti, završila je poslijediplomski studij iz socijalne psihijatrije i sociopatologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Odslušala je i poslijediplomski specijalistički studij iz europskog prava, te ga privodi kraju. Autorica je 20 stručnih i znanstvenih radova, koautorica Komentara Zakona o prekršajima u čijoj je izradi sudjelovala u okviru reforme kaznenog zakonodavstva. Sudjelovala je na nizu stručnih savjetovanja i okruglih stolova u zemlji i inozemstvu, te članica radnih skupina za izmjene zakona. Bila je dopredsjednica Udruge hrvatskih sudaca, članica upravnog odbora Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu, te osnivačica i član Udruge za europsko kazneno pravo te članica Međunarodnog udruženja za kazneno pravo.

>> Sad je legitimno i lobiranje pri izboru sudaca 

>> Neformalni sastanak u Saboru: Zastupnici HDZ-a, SDP-a, Mosta i HNS-a razgovarali o izboru ustavnih sudaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije