Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele znati više

Odbor za promet odgodio glasanje o Vijeću HAKOM-a

19.02.2013.
u 16:04

Članovi odbora smatraju kako o osobama koje se bira na pet godina, a iza kojih se vuku repovi, ne mogu glasati bez uvida u neke podatke

Odbor za promet odgodio je glasanje o odluci o imenovanju predsjednika i članova Vijeća HAKOM-a zbog toga što za predložene kandidate nisu dobili detaljne biografije. Članovi odbora smatraju kako o osobama koje se bira na pet godina, a iza kojih se vuku repovi, ne mogu glasati bez uvida u neke podatke, pa tako nisu ni uzeli zdravo za gotovo uvjeravanja pomoćnika ministra prometa Dana Simonića kako ministarstvo i Vlada čvrsto stoje iza predloženih kandidata.

- Mi smo sad od vas čuli da je od 28 kandidata odabrano njih pet, ali ne znamo koji su to ljudi. Očito da iza nekih imena ima repova, to bi trebalo raščistiti, htjeli bi znati malo više da možemo dići ruke - rekao je SDP-ov Luka Denona, osvrćući se na pisanje Večernjeg lista o kaznenoj prijavi koja je podnesena protiv kandidata za predsjednika Vijeća Dražena Lučića.

Simonić je za taj slučaj rekao kako je \"indikativno da je prijava podnesena tri dana prije sjednice Vlade te da ju je podnio sadašnji član Vijeća\".

SDP-ov Tomislav Žagar pitao je hoće li Lučiću biti isplaćena otpremnina ako bude imenovan u Vijeće a naknadno se dokaže da je prijava bila osnovana, na što mu je Simonić odgovorio da će ministarstvo to spriječiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije